Expertisepunt Open Overheid

Actieplan Open Overheid 2018-2020

Daarom een Actieplan Open Overheid!
Met het actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In dit Actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samen verder werken aan het verbeteren van een Open Overheid en daarmee aan een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

De voorbereidingen voor het nieuwe Actieplan Open Overheid zijn in volle gang. Lees hier de laatste update door het beleidsteam Open Overheid: “Hoe ver zijn we met de ontwikkeling van het 3e Actieplan Open Overheid?

OGPOpen Government Partnership
Om daarbij ook internationale kennis, ervaring, instrumenten en producten te benutten (en beschikbaar te stellen) is Nederland lid van het Open Government Partnership (OGP). OGP is sinds de oprichting in 2011 in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde beweging waar meer dan 70 landen bij zijn aangesloten.

Denk je mee?
De voorbereidingen voor het Actieplan 2018 – 2020 zijn in volle gang. Zo vonden er in het najaar van 2017 verschillende consultatiebijeenkomsten plaats en kwam het stakeholderforum voor het eerst bij elkaar.

Wil jij meer weten over het nieuwe Actieplan Open Overheid? Zie jij kansen voor samenwerking of wil jij binnen jouw organisatie met het Actieplan Open Overheid aan de slag? Neem dan contact met ons op: we brengen je graag in contact met de juiste personen! Wil jij als inwoner van Nederland meedenken over het nieuwe Actieplan? Laat jouw ideeën achter in de Actieplan Open Overheid ideeënbus.

De weg naar een nieuw actieplan
We maakten ook een infographic die helder weergeeft hoe het proces naar het nieuwe Actieplan Open Overheid eruit ziet. Hierin zie je ook precies wanneer en hoe je kunt meedenken:

infographic actieplan open overheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie
Hieronder tref je meer informatie én meer mogelijkheden om mee te denken over het nieuwe Actieplan Open Overheid:

Nederland en OGP

Bekijk hier de Nederlandse pagina op de website van het Open Government Partnership (OGP) voor meer informatie over het huidige en het nieuwe Actieplan Open Overheid.

Verslaglegging, documenten en nieuws

Kijk mee naar de voortgang van het nieuwe Actieplan Open Overheid. Bekijk hier een overzicht van verslaglegging over bijeenkomsten, documenten en het laatste nieuws over het Actieplan Open Overheid.

Bijeenkomsten Actieplan Open Overheid

Ter voorbereiding van het nieuwe Actieplan Open Overheid worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Bekijk hier het overzicht van de bijeenkomsten.

Inspiratie

Wat betekent dat eigenlijk, meedoen aan het Actieplan Open Overheid? Bekijk de updates over het huidige Actieplan voor inspiratie. Of lees het verhaal over Actiepunt OpenSpending.

Stakeholderforum

Wil je meer weten over het stakeholderforum? Blijf op de hoogte van de verschillende fases van het nieuwe Actieplan Open Overheid en praat mee:  stakeholderforum Actieplan Open Overheid.

Denk mee en stuur jouw idee in!

Voor het nieuwe Actieplan Open Overheid zijn we op zoek naar jouw ideeën. Wil jij meedoen of meedenken over het Actieplan? Heb jij een idee voor een Actiepunt? Laat dan van je horen!

 


Reacties 1

Plaats reactie