Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Dictatuur

8 september 2017 | 18:00 - 23:55

Alles over overheden die niet open zijn…

In 2017 organiseert ProDemos voor het zevende jaar op rij de Nacht van de Dictatuur in Den Haag samen met Amnesty International, Filmhuis Den Haag, Humanity House, Museum de Gevangenpoort, Perscentrum Nieuwspoort, The Hague Peace Projects, het Montesquieu Instituut, The Coalition for the ICC & The Netherlands Helsinki Committee en B-Unlimited.

De Nacht wordt niet alleen in Den Haag georganiseerd. In Amsterdam wordt de Nacht van de Dictatuur georganiseerd door De Balie. In Utrecht vind de Nacht bij cultuurcentrum en muziekpodium Tivoli Vredenburg plaats. In Rotterdam organiseert debatcentrum Arminius de Nacht in samenwerking met joop.nl als onderdeel van de Rotterdam Uitdagen.

De Nacht van de Dictatuur is ontstaan als tegenhanger van de Dag van de Democratie, die door de VN is uitgeroepen op 15 september. De Nacht van de Dictatuur is in het leven geroepen om op een andere manier aandacht te besteden aan vrijheid, democratie en rechtsstaat. Dat doen we op allerlei manieren: van debat en lezing tot diner en van filmvertoning tot escaperoom en interview.

De Nacht van de Dictatuur wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Bekijk hier het programma van de Nacht van de Dictatuur.

Gegevens

Datum:
8 september 2017
Tijd:
18:00 - 23:55
Evenement Categorie:
Site:
https://nachtvandedictatuur.nl/

Organisator

ProDemos