Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Actieve openbaarmaking, spreek je uit!

7 oktober 2021 | 13:30 - 16:30

Dialoogsessies actieve openbaarmaking op 7 en 14 oktober

Sinds 1 juli is er het een en ander veranderd op het gebied van actieve openbaarmaking. Zoals het openbaar maken van beslisnota’s. Dit brengt nieuwe werkwijzen en dilemma’s met zich mee. Hoe werkt dit in de praktijk?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties (BZK) en het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) merken dat er veel behoefte is aan een gesprek over actieve openbaarmaking. Daarom starten zij met interactieve dialoogsessies op 7 en 14 oktober, 100 dagen na 1 juli. Dit doen zij om dilemma’s en behoeftes op te halen, ervaringen te delen, te leren van en met elkaar en handelingsperspectieven te vinden.

Voorafgaand aan de dialoog worden kennis en perspectieven van buiten gedeeld, om zo de dialoog en ideevorming te ondersteunen.

Programma

Opening en interviews met:

  • op 7 oktober: Gerdine Keijzer-Baldé (plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en Ronald Barendse (plaatsvervangend directeur-generaal Vastgoed en Bedrijfsvoering Rijk van BZK).
  • op 14 oktober: Marieke van Wallenburg (directeur-generaal Overheidsorganisatie bij BZK) en Mark Frequin (speciaal adviseur publiek leiderschap).

Sprekers: inspiratie van binnen en buiten

  • met medewerking van onder andere Aty Boers (directeur, organisatiecoach en -ontwikkelaar bij Coach Boulevard) en Guido Rijnja (communicatieadviseur, gedragswetenschapper en mede-ontwikkelaar van Dilemmalogica).

Interactieve deelsessies Wereldcafé (drie rondes)

  • in kleine groepen in gesprek over dilemma’s, behoeftes en handelingsperspectieven.

Paneldiscussie, ter afronding en afsluiting.

Initiatiefnemers

Programmateam Ambtelijk vakmanschap/grenzeloos samenwerken van BZK en het programmateam RDDI.

Voor wie?

Alle ambtenaren in het primair proces – beleid, uitvoering en inspectie -, direct leidinggevenden en alle anderen binnen de rijksdienst die een rol hebben om deze verandering tot een succes te maken.

Praktische zaken, aanmelden en meer informatie

Waar: online.
Wanneer: 7 oktober van 13.30 – 16.30 uur & 14 oktober van 9.00 – 12.00 uur.
Aanmelding: schrijf je in via dit formulier!

Bekijk de website van RDDI voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
7 oktober 2021
Tijd:
13:30 - 16:30