Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ambtenaar 2.0 dag met o.a. Open Overheid

9 oktober 2015 | 09:00 - 18:00

| Gratis

Ambtenaar 2.0 dag met o.a. Open Overheid

Zet ‘m alvast in je agenda: 9 oktober 2015 is het Ambtenaar 2.0 dag voor alle innovatieve ambtenaren en anderen die de publieke zaak een warm hard toedragen. Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid is erbij met drie workshops en een plaats op het informatieplein.

Welke Open Overheid sessies kun je verwachten?

Open Raadsinformatie: fundament voor de lokale democratie

Met: Nicole Zwart (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Tom Kunzler (Open State Foundation)

De lokale politiek staat het dichtst bij je van alle bestuurslagen. Maar hoe kun je als inwoner van een gemeente invloed uitoefenen? Hoe kom je als raadslid aan je informatie? Hoe volgt de pers de lokale politiek? In de raadsinformatie zit een schat van informatie die het volgen van de lokale politiek laagdrempeliger maakt. De raadsinformatie is echter slecht vindbaar en doorzoekbaar. De pilot Open Raadsinformatie maakt raadsinformatie van vijf gemeenten beschikbaar als open data. Hoe kan Open Raadsinformatie bijdragen aan een beter functionerende lokale democratie? Deze workshop geeft antwoord op deze vraag. Praat en denk in deze sessie mee over open besluitvorming.

Open die gemeentelijke portemonnee en doe er je voordeel mee!

Met: Mikis de Winter (Leer- en Expertisepunt Open Overheid)

Stel je wilt als buurt publieke diensten overnemen van de overheid. Dan moet je daar een goed plan van aanpak voor maken en weten wat de vragen en wensen zijn uit je wijk. Maar aan de andere kant wil je weten hoeveel de diensten kosten en hoe dit gefinancierd wordt. Bewoners hebben dus inzicht nodig in de gemeentelijke portemonnee. Hoe kijken ambtenaren 2.0 hier tegenaan? Welke valkuilen en voordelen zien wij? Wat is een haalbare eerste stap naar Open over Geld?

Open Data & privacy

Met: Paul Suijkerbuijk (Leer- en Expertisepunt Open Overheid)

Ben jij benieuwd wat er mogelijk is met Open Data en wat daarbij komt kijken? Kom dan naar deze workshop over Open Data. Maar het zal niet alleen over kansen en mogelijkheden gaan. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de data niet te herleiden zijn naar individuele personen? Hoe waarborg je privacy? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens deze sessie.

Meer informatie over de Ambtenaar 2.0 dag en aanmelden

Gegevens

Datum:
9 oktober 2015
Tijd:
09:00 - 18:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://a20dag.pleio.nl/

Organisator

Ambtenaar 2.0 netwerk