Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Besturen in een Open Overheid. Hoe doe je dat?

17 november 2017 | 10:00 - 11:30

Hoe zet je openheid op een goede manier in voor verbinding tussen burger en bestuur? En hoe vertaal je dit, met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen, naar een passage voor in het coalitieakkoord? Daarmee gaan we in deze sessie aan de slag. Actief ideeën uit de samenleving ophalen en gebruiken, transparant zijn over wat er binnen de overheid gebeurt, mensen passend en eenvoudig informeren en data beschikbaar stellen voor hergebruik om innovatie en ondernemerschap aan te moedigen. Wat vraagt dat van u als bestuurder? Wat zijn uw ervaringen hiermee? En hoe gaan andere bestuurders hiermee om?

U bent van harte welkom vrijdag 17 november aanstaande aanwezig te zijn en uw kennis en ervaring te delen bij de bestuurderssessie ‘Open besturen vraagt visie’ op de Dag van de Lokale Democratie in Nieuwegein. De sessie staat in het teken van openheid: wat levert openheid op, wanneer kan het (niet), welke dilemma’s brengt het met zich mee? Sprekers zijn Cor Lamers, Robert van Dijk, Tom Kunzler en Arjan el Fassed.

In deze interactieve sessie delen bestuurders en maatschappelijke organisaties goede voorbeelden en ervaringen, waar we vervolgens op reflecteren en over in gesprek gaan onder moderatie van Eric Stokkink (afdelingshoofd Democratie, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen proberen we bovendien met de sprekers en de aanwezigen suggesties voor passages over open overheid te formuleren voor de coalitieakkoorden.

Programma Besturen in een Open Overheid. Hoe doe je dat?

10.00-10.05 uur
welkom door Eric Stokkink (BZK)

10.05-10.25 uur
Cor Lamers (burgemeester Schiedam) | Open Schiedam

10.25-10.45 uur
Robert van Dijk (griffier Teylingen) | Ervaringen met Open Overheid voor gemeenteraden

10.45-11:05 uur
Tom Kunzler (Open State Foundation) | Het maatschappelijk belang van Open Overheid

11.05-11.25 uur
Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen: reflectie en formuleren suggesties voor passages over open overheid voor de coalitieakkoorden

11.25-11.30 uur
afronding door Eric Stokkink

Arjan el Fassed (Open State Foundation) is aanwezig om na de eerste twee presentaties te reflecteren en te participeren in de discussie.

 

Gegevens

Datum:
17 november 2017
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.open-overheid.nl/nu-open/

Locatie

Woonindustrie
Nieuwegein, + Google Maps