Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Big Data Expo

21 september 2016 - 22 september 2016

Big Data is een ontwikkeling die erkend moet worden. Big Data heeft een toegevoegde waarde die al lang niet meer ter discussie staat. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er een duidelijk causaal verband bestaat tussen het toepassen van Big Data en significante rendementsverbeteringen. De vraag is dan ook niet óf bedrijven aan Big Data moeten doen, maar hoe ze het moeten aanpakken.

Waarom Big Data Expo?

Men spreekt van Big Data als de hoeveelheid gegevens zo groot en divers is dat ze niet meer te beheren zijn met de tot nu toe gebruikelijke middelen zoals conventionele databases. De hoeveelheid data groeit snel, verandert voortdurend en is diffuus en ongestructureerd van aard. Om overweg te kunnen met zeer grote, ongestructureerde, niet relationele dataverzamelingen is veel kennis en kunde nodig. Echter wanneer we in staat zijn deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen binnen de juiste context, biedt het ons veel relevante en bruikbare informatie voor onze bedrijfsvoering. De tweedaagse vakbeurs Big Data Expo geeft bedrijven en instellingen de mogelijkheid om hun kennis en kunde te presenteren aan een grote groep specifieke bezoekers die op zoek zijn naar oplossingen om hun data relevant te maken.

Sessie Paul Suijkerbuijk van het Leer- en Expertisepunt Open Overheid: 21 september van 15:00 – 15:30 uur

De waarde van open data voor innovatie en democratie, waarde die ontstaat met het vrijgeven van data van de overheid voor nieuwe toepassingen. Hoe kunnen samenwerkingsmodellen worden opgezet waarin de waarde van open data tot zijn recht komt. Een lezing vol inspiratie en ideeën voor toepassingen, maar ook met de nodige vragen die gesteld moeten worden om de ontwikkelingen tot stand te kunnen brengen.

Zie ook: De waarde van open data voor innovatie en democratie

 

Gegevens

Begin:
21 september 2016
Einde:
22 september 2016
Site:
http://www.bigdata-expo.nl/nl

Organisator

Unnamed Organizer
Site:
http://www.bigdata-expo.nl/nl

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Utrecht, + Google Maps