Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Alliantie Open Overheid

28 september 2021 | 15:00 - 17:00

Toegang tot informatie: een recht, geen gunst

28 september staat in het teken van het recht op toegang tot informatie. In 2015 riep UNESCO die dag uit tot International Day for Universal Access to Information. Voor de Alliantie Open Overheid is dit een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan Open Overheid en de verschillende kanten van toegang tot overheidsinformatie. Dit doet zij met sprekers Lousewies van der Laan (Directeur Transparency International) en journalisten Birte Schohaus en Bas van Beek. Birte en Bas deden onderzoek naar de informatiehuishouding van de overheid en schreven hierover een artikel voor Follow the Money.

Verdieping tijdens deelsessies

Ook organiseert de alliantie verschillende deelsessies. Tijdens een sessie naar keuze maak je kennis met het onderwerp en is er ruimte voor jouw vragen. Ook delen sprekers tips en ervaringen uit de praktijk. Je kunt kiezen uit de volgende sessies:

  • De Wet open overheid in de praktijk
  • Dilemmagesprekken: in gesprek over openbaarheid
  • Actieve openbaarmaking: openbaar maken nota’s & het Actieplan Open op Orde
  • Open vragen over open source
  • Hoe digitale democratie werkt!

Meer informatie over de inhoud van de sessies en alle sprekers vind je op de Pleio-pagina van de Alliantie Open Overheid.

Bekijk het programma en meld je aan!

Over de Alliantie Open Overheid

De Alliantie Open Overheid is een netwerk voor de uitwisseling van kennis, ervaringen en dilemma’s over Open Overheid. Ook is het een netwerk waarmee je kunt brainstormen, samenwerken en waarbij je terecht kunt met jouw vragen over Open Overheid. De alliantie bestaat inmiddels uit ruim 70 leden uit verschillende hoeken, zoals inwoners, maatschappelijke organisaties en overheden. Op 19 mei kwam de Alliantie Open Overheid voor het eerst bij elkaar. Lees het verslag over de vorige bijeenkomst.

Wil je online meepraten of een vraag over Open Overheid stellen? Word dan lid van de Pleio-community van de Alliantie Open Overheid!