Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openbaarheid en de ambtenaar: de droom, het land en het tekort

7 juni 2017 | 11:30 - 14:00

Open Overheid: wat vinden we er nu écht van?

Natuurlijk, iedereen is voor meer openheid en transparantie. Toch? Maar als we er mee aan de slag gaan blijkt het vaak toch knap ingewikkeld. Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid (LEOO) organiseert op 7 juni een open gesprek tijdens de interactieve lunchbijeenkomst Ambtenaren en openbaarheid. De droom, het land en het tekort.

Ton Baetens (EMMA) en Arnout Ponsioen (DUIDT) vertellen je dan alles over de uitkomsten van hun gelijknamige onderzoek, dat verrassende inzichten oplevert. Guido Rijnja (communicatieadviseur – Rijksvoorlichtingsdienst en ministerie van Algemene Zaken) gaat hierover in gesprek met het publiek. En tot slot vertelt Max Herold (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SZW) over verschillende Open Aanpak methoden die mensen op weg helpen met Open Overheid.

Open Overheid bijeenkomst BZK

Voor wie?
Voor alle ambtenaren en andere geïnteresseerden in Open Overheid! Wil je meer weten over de houding van ambtenaren ten aanzien van Open Overheid? En wil je praktische tips om met Open Overheid aan de slag te slag te gaan? Meld je dan nu aan en kom naar onze lunchbijeenkomst.

Programma
11:30  Inloop & lunch
12:00 Welkom door Eric Stokkink (afdelingshoofd Democratie bij de directie Democratie en Burgerschap)
12:05 Ton Baetens (EMMA) en Arnout Ponsioen (DUIDT) presenteren de uitkomsten van het onderzoek ‘Ambtenaren en openbaarheid. De droom, het land en het tekort’
12:30 Reflectie en discussie, o.l.v. Guido Rijnja, samen met Ton Baetens en Arnout Ponsioen
13:00 Presentatie en discussie over de Open Aanpak methoden van Max Herold (SZW)
13:30 Einde lunchbijeenkomst, napraten in foyer met koffie

Meld je nu aan voor de Open Overheid lunchbijeenkomst op 7 juni bij BZK.

Zowel deze bijeenkomst als het onderzoek naar de houding van ambtenaren ten aanzien van openbaarheid zijn in opdracht van de directie Democratie en Burgerschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Gegevens

Datum:
7 juni 2017
Tijd:
11:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisator

Leer- en Expertisepunt Open Overheid
Site:
www.open-overheid.nl

Locatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken
Turfmarkt 147
Den Haag,
+ Google Maps