Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open BZK

20 mei 2017 | 10:30 - 17:00

BZK opent zaterdag 20 mei de deuren van Turfmarkt 147 voor de jaarlijkse Dag van de Architectuur (DvdA). Welke plekken in het gebouw zijn deze keer nieuw in de rondleiding?

Het thema van deze editie is ‘Grenzeloze Kennisstad’. De DvdA valt dit jaar samen met de Dag van de Bouw (DvdB).

Route
Bezoekers komen dit jaar langs 5 plekken. Daarvan zijn er 2 nieuw. Wat is de route?

  1. In het Artrium is van 19 tot en met 26 mei de expositie Rijk aan Ontwerpkracht over 25 jaar architectuurbeleid in Nederland te zien. Omdat 20 mei ook de Dag van de Bouw (DvdB) is, komt het Rijksvastgoedbedrijf uitgebreid aan bod met maquettes van diverse Rijksgebouwen.
  2. 3e verdieping: het bedrijfsrestaurant. De gids vertelt over de ‘langste bank van Nederland’.
  3. 8e verdieping: waar werkt de minister? Secretaris-generaal Richard van Zwol geeft een presentatie op de werkkamer van oud-minister Blok. De werkkamer is een nieuwe stop tijdens de rondleiding.
  4. 15e verdieping: ook dit is een nieuwe stop. Een collega van Communicatie vertelt over de Newsroom en wat daar gebeurt. De bezoekers kunnen de grote schermen bekijken met daarop informatie uit sociale media en de actualiteit en een korte video over BZK.
  5. 36e verdieping: genieten van het uitzicht over Den Haag met eventueel een kopje koffie of thee met een koekje. Dit is de laatste stop van de rondleiding. De gids begeleidt de bezoekers hierna weer naar de begane grond.

Praktische info
Gidsen van de organisatie Archiguides geven ongeveer elk half uur een rondleiding tussen 11.00 en 16.00 uur. Vanaf 10.30 uur is het gebouw en de receptie open voor deelnemers aan de eerste rondleiding. Breng een legitimatiebewijs mee. Als bewijs van aanmelding krijg je een badge. Vervolgens wacht je in het Artrium op de start van de rondleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Koffie en thee staan er klaar.

Aanmelden
Nog even geduld want je kunt je pas vanaf woensdag 10 mei aanmelden voor een rondje Turfmarkt. Dat kan straks via deze pagina speciaal voor BZK op de website www.dvda-denhaag.nl

 

Gegevens

Datum:
20 mei 2017
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.dvda-denhaag.nl

Locatie

Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Turfmarkt 147
Den Haag,
+ Google Maps