Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Budgetmonitoring op Stadmakers Top

4 februari 2016 | 16:00 - 20:00

| Gratis

Op 4 en 5 februari zullen Stadmakers uit 60 steden in Nederland en Europa kennis en ervaring uitwisselen tijdens een tweedaagse conferentie ter voorbereiding van de Stadmakers Top. De netwerken van Nieuw Nederland en Nieuw Europa – Steden in Transitie zullen zich verder ontwikkelen om zo input te geven aan de Stadmakers Agenda, die de Urban agenda van EU moet inspireren.

Een van de twaalf expertsessies zal gaan over Budgetmonitoring. (Deze sessie zal in het Nederlands worden gegeven, aanmelding start deze middag).
In heel Europa nemen Stadmakers baanbrekende initiatieven om de leefbaarheid van de steden te verbeteren. Ze herontwikkelen verwaarloosde industriële objecten, beginnen wijkondernemingen om banen te creëren in de buurt en ontwikkelen een nieuwe voedselproductie via stedelijke landbouw. Zo genereren aandacht voor toenemende leegstand van winkels en industrieel erfgoed en stimuleren  duurzamer gebruik van bestaande middelen.

Onze steden staan ​​voor veel uitdagingen en de onderscheidende initiatieven van Stadmakers dragen bij aan het innovatieve klimaat dat onze steden vandaag de dag bepalen. Wat drijft hen, en hoe kunnen we ervoor zorgen dat de best practises kunnen floreren en worden versneld? Hoe kunnen de Stadmakers  hun maatschappelijke doelen combineren met duurzame bedrijfsmodellen? Hoe ziet de nieuwe rol van overheidsmedewerkers er uit? Zijn er regels en voorschriften die moeten worden aangepast in het voordeel van de Stadmakers?

Op 4 februari en 5 co-creëren we de Stadmakers Agenda die inzicht zal geven in de dynamiek en de transitie van onze samenleving waar we voor staan. We doen dit door middel van twaalf expertsessies.

Een groot deel van de conferentie en de sessies zullen in het Engels worden gegeven.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
4 februari 2016
Tijd:
16:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://budgetmonitoring.nl/een-nieuw-europa-voorbereiding-top-van-stadmakers/

Organisator

Centrum voor Budgetmonitoring en Burgerparticipatie
Site:
http://budgetmonitoring.nl/

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam, Nederland + Google Maps