Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Community of practice Right to Challenge

18 november 2015 | 13:00 - 16:15

| Gratis

Community of practice Right to Challenge

Op 18 november ontvangt de gemeente Arnhem ons voor de vijfde in een rij van zes bijeenkomsten over Right to Challenge. Dit keer gaan we leren door het behandelen van twee casussen in workshopvorm: één Right to Challenge vanuit de WMO en één Right to Bid vanuit vastgoed.

De WMO-casus is de Boecop, deze dankt zijn naam aan de vestigingslocatie, een voormalige kerk in het dorp de Steeg. Hier wordt momenteel een participatiebedrijf ontwikkeld welke als spin in het web dient voor maatschappelijke projecten. Bewoners, gemeente en ondernemers trekken samen op en zorgen ervoor dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen participeren. Een concreet project is het vastgoedonderhoudsbedrijf, een service centre voor maatschappelijke initiatieven en ontwikkeling in de dorpsgemeenschap. Meer info.

De vastgoed-casus, tevens ook het pand waarin de bijeenkomst zal plaatsvinden, is Coehoorn centraal. Bij dit initiatief hebben buurtbewoners regie gekregen over de wijkontwikkeling in het oostelijk deel van het Coehoorngebied in Arnhem. Hierbij is het ‘vullen’ van leegstand een nevendoel, hoofddoel is de hernieuwde vitaliteit in de wijk. In 2018 loopt het initiatief formeel tot een einde. Vanuit Right to bid gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden/struikelblokken zijn voor de toekomst van dit initiatief. Meer info.

Met beide casussen gaan we aan de slag is opgesplitste groepen waarbij de initiatiefnemer en de gemeente in elkaars schoenen gaan staan. Op het eind van de bijeenkomst vergelijken we de do’s en don’ts en bezien we de verschillen en overeenkomsten. Ten slotte maken we inhoudelijke keuzes voor de zesde en afsluitende bijeenkomst.

 

Praktisch

Tijd: 13.00 – 16:15 uur (vanaf 12.30 uur is er lunch, graag wel vooraf aanmelden!)
Locatie: de Boardroom van Coehoorn & Co, Bergstraat 33, Arnhem (dichtbij Arnhem Centraal Station)
Doelgroep: Ambtenaren en betrokken inwoners van gemeenten die praktijkervaring hebben met Right to Challenge
Organisatie 5de bijeenkomst: gemeente Arnhem (Jeannette Bisseling), in samenwerking met gemeente Utrecht (Katia Scholder) en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid (Mikis de Winter).
Eerdere bijeenkomsten: De verslagen van de vorige vier bijeenkomsten vind je hier, allen geschreven door Jorrit Carton.
Dagvoorzitter: Hans Alberse.

Nadere informatie en inschrijven
Graag aanmelden voor 15 november door een mail te sturen aan mikis@open-overheid.nl. Dat helpt ons bij de voorbereidingen en dan kunnen we je voorafgaand aan de bijeenkomst eventueel nog informatie toesturen.

Gegevens

Datum:
18 november 2015
Tijd:
13:00 - 16:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.pleio.nl/file/group/34204022/all

Organisator

gemeente Arnhem in samenwerking met gemeente Utrecht en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid