Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Overheid 360°

20 april 2016 - 21 april 2016

Een heldere toekomstvisie op informatiemanagement is iets van de hele organisatie: van bestuurders, beleidsmedewerkers op alle terreinen, specialisten, hoofden en uitvoerend ambtenaren. Overheid 360° is ingericht op de vragen van publieke professionals. Dag 1 (20 april) staat in het teken van publiekszaken, dienstverlening en het sociaal domein. Op dag 2 (21 april) gaat het over bedrijfsvoering, belastingen en het fysiek domein.

Open Overheid sessies

Een “Luisterende Overheid”? Een open dialoog tussen vrienden!
20 april van 10:15 tot 11:00 uur

De luisterende overheid is een overheid die op een innovatieve manier, “van boven” kijkt en ook luistert naar burgers en de maatschappij. Open en big data, open overheid, informatiegelijkheid, toegang tot informatie, nieuwe samenwerkingsarrangementen en “disruptives” veranderen de wereld van gemeenten in een hoog tempo. De kracht van informatie biedt nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen en soms lastige dilemma’s. In de open dialoog met burger en maatschappij moet ook de overheid zich blootgeven.

Ga ja open het gesprek aan over de luisterende overheid? In deze sessie word je uitgenodigd op het podium plaats te nemen in de vrije dialoogstoelen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om mee te luisteren vanuit de zaal.

Waar pas je open data en big data toe? Bij digitale dienstverlening!
20 april van 13:15 tot 14:00 uur

Bij belangrijke beslissingen op het gebied van sociaal domein, wonen, werken, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheid is de juiste informatie van belang voor zowel gemeenten, burgers als bedrijven. Er is een enorme hoeveelheid informatie en data voorhanden, maar wat kun je daar nu mee? Hoe maak je gebruik van dat perspectief “van boven” bij het vormen van beleid? Hoe zorg je als gemeente voor goed informatiemanagement?

In een van de big data experimenten die KING uitvoert is een analyse gemaakt van het gebruik van websites en sociale media door gemeenten en van het bijbehorende internetverkeer. Op basis hiervan staan in deze sessie de kansen en uitdagingen van big en open data centraal.

Gegevens

Begin:
20 april 2016
Einde:
21 april 2016
Evenement Categorie:
Site:
http://www.overheid360.nl/

Organisator

Unnamed Organizer
Site:
http://www.overheid360.nl/

Locatie

Media Plaza Utrecht
Utrecht, Nederland + Google Maps
Site:
http://www.overheid360.nl/