Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online consultatiebijeenkomst Open Communicatie

29 oktober 2020 | 09:30 - 11:00

| Gratis

In aanloop naar het nieuwe Actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vinden er meerdere thematische online consultatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën waarmee we het actieplan verrijken. Een van de thema’s in het nieuwe actieplan is Open Communicatie.

Over Open Communicatie
De Direct Duidelijk Brigade helpt overheden bij het schrijven van duidelijke teksten die voor iedereen te begrijpen zijn, om zo de dienstverlening aan inwoners en hun informatiepositie te verbeteren. In het Actieplan Open Overheid verbinden we hier concrete acties aan.

Denk mee
Wil jij meer weten over de Direct Duidelijk Brigade en meedenken over hoe we dit actiepunt verder vorm kunnen geven? Dan zien we je graag bij de online consultatiebijeenkomst Open Communicatie op 29 oktober van 09:30 tot 11:00 uur.

Meld je aan voor de online consultatiebijeenkomst Open Communicatie

Actieplan Open Overheid
Met het Actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In het actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samenwerken aan een opener overheid. Waarom dit belangrijk is? Een opener overheid is een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Afbeelding van Cheska Poon via Pixabay

Gegevens

Datum:
29 oktober 2020
Tijd:
09:30 - 11:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.formdesk.com/BZK/opencommunicatie