Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Actieve Openbaarmaking

11 december 2020

De overheid moet open en transparant zijn in haar informatievoorziening, zo stelt het kabinet. Al in 2014 drong het parlement daar met een motie op aan. Ook moeten burgers, organisaties en bedrijven kunnen beschikken over de algemene openbare informatie van de overheid én moeten ze daar zelf mee aan de slag kunnen gaan. Met andere woorden: de overheid moet zelf informatie actief openbaar maken. Dat vraagt nogal wat van iedereen die bij de Rijksoverheid werkt, waarbij als randvoorwaarde de informatiehuishouding op orde moet zijn en moet blijven.

Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) heeft verschillende producten en diensten ontwikkeld om actieve openbaarmaking te faciliteren en kennisontwikkeling op dit vlak te bevorderen. En er komt ook nog een bijzonder event aan: de Dag van de Actieve Openbaarmaking op 11 december aanstaande. Aan de hand van verschillende programmaonderdelen belichten we de context en de invloed van actief openbaar maken. En vooral: hoe ga je ermee aan de slag?

Presentaties, debat en interactieve webinars

Deze online dag zal bestaan uit presentaties, debat en interactieve webinars.  Een voorproefje:

  • actieve openbaarmaking in de context van het initiatiefwetsvoorstel Wet Open Overheid (Woo)
  • deskundigen uit overheid, wetenschap politiek en journalistiek discussiëren over de ambities rond actief openbaar maken
  • tips & tricks én ervaringen over de aansluiting op het digitale Platform Open OverheidsInformatie (PLOOI)
  • hoe pak je het zelf aan als ambtenaar en wat betekent dit voor je werk?

Wil je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn rond actieve openbaarmaking en wat dat betekent voor je dagelijkse praktijk? Doe dan mee aan de Dag van de Actieve Openbaarmaking.

Aanmelden

Je kunt je via deze link aanmelden voor de Dag van de Actieve Openbaarmaking.

Organisator

Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding