Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Data: wat kunnen gemeenten en de provincie Zuid-Holland voor elkaar betekenen?

12 maart 2019 | 15:30 - 17:30

Pioniersnetwerk Open Overheid | Zuid-Holland special

—– Deze bijeenkomst gaat helaas niet door. Via open-overheid.nl houden we je op de hoogte van de nieuwe datum —–

Tijdens Open Gov Week organiseren de provincie Zuid-Holland en het Pioniersnetwerk Open Overheid een bijeenkomst voor gemeenten van de provincie Zuid-Holland. Op het programma staat het Open Data platform van de provincie, ook wel het Dataloket. Het Dataloket is onderdeel van het Datawarehouse van de provincie, een plek waar datasets worden verzameld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Kennisdeling en samenwerking tussen gemeenten en de provincie Zuid-Holland staan centraal tijdens deze speciale editie van het Pioniersnetwerk Open Overheid.

Heeft jouw gemeente interesse in het werken met Open Data en wil je alvast een inkijkje in het Dataloket? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar nh.van.rooij@pzh.nl, o.v.v. Dataloket, jouw naam en de naam van jouw gemeente.

Benieuwd naar het Dataloket van de Provincie Zuid-Holland? Bekijk dan alvast deze video van de Provincie Zuid-Holland:

 

Over het Pioniersnetwerk Open Overheidpioniersnetwerk

De samenleving verandert en daarmee verandert de rol van de overheid ook. Bij die maatschappelijke ontwikkelingen hoort een Open Overheid. Een overheid die met inwoners het gesprek aangaat en hen betrekt bij belangrijke processen. Maar hoe doe je dat op een verantwoorde wijze? Om daarover kennis en ervaring te delen en elkaar te inspireren, is het Pioniersnetwerk Open Overheid in het leven geroepen. Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid (LEOO) ondersteunt hierbij en werkt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het Pioniersnetwerk Open Overheid onderdeel van het Actieplan Open Overheid 2018-2020.


Meedenkers en pioniers

Het netwerk richt zich op ambtenaren die het verschil maken bij hun gemeenten. Zoals de pioniers die eerst met burgers in contact komen voor ze beleid schrijven. Daarnaast zijn ook ‘meedenkers’ van harte welkom: ervaringsdeskundigen vanuit andere (semi-)overheden, die graag een constructieve bijdrage willen leveren.


Delen is kracht!

De kennis en ervaring die opgedaan wordt in één gemeente kan een andere gemeente helpen en inspireren. Wij verbinden pioniers met elkaar, maar ook met gemeenten die graag willen leren van ervaringen van anderen. Door meer te delen en elkaar te inspireren ontstaat een netwerk waarbij een groeiend aantal gemeenten zich aansluit waardoor Open Overheid steeds meer vorm krijgt.

 

Gegevens

Datum:
12 maart 2019
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorie: