Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demo Donderdag: online participatie

13 juli 2017 | 16:00 - 19:00

Het idee dat mensen massaal online samenwerken is op internet een eeuwige bron van inspiratie voor nieuwe toepassingen. Tijdens Demo Donderdag van Datalab Amsterdam krijgen drie verschillende participatie projecten een podium.

  1. Serious gaming concepts – Studenten Team TU Delft
    Hoe kan je burgers en gemeenten helpen elkaars perspectief te zien en wederzijds begrip te kweken op een leuke, empathische en betoverende manier? Studenten van de TU Delft hebben hier drie concepten voor gemaakt: Mini Mayor, Major Mayor and ReQuest.
  2. Succesvolle medewerkersparticipatie bij Albert Heijn – Marcus Vlaar
    Hoe gamification Albert Heijn helpt om 100.000 medewerkers te betrekken in de strategie, met als doel het meest geliefde en gezonde bedrijf van Nederland te worden. Marcus Vlaar is creative Director and co-founder van &Ranj.
  3. OpenStadsdeel burgerparticipatie – May-Britt Jansen
    OpenStadsdeel is een initiatief van stadsdeel West en wil samen met bewoners de stad beter en mooier maken en onderzoekt daarbij wat kleinschalige, digitale online tools kunnen betekenen, soms in combinatie met traditionele offline participatie. Sinds eind januari kunnen bewoners ideeën, stellingen en plannen voor hun buurt online agenderen bij het Algemeen Bestuur van West. May-Britt Jansen is programmamanager OpenStadsdeel.

Aanmelden?
Meld je donderdagmiddag uiterlijk om 16:00 uur aan bij de receptie van het kantoor Weesperstraat 113 BG.

DataLab Amsterdam
DataLab is een werkplaats, kenniscentrum en partner voor datavraagstukken in Amsterdam.

Locatie

Datalab Amsterdam
Weesperstraat 113
Amsterdam,
+ Google Maps