Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Digitale participatie: praat mee over de toekomst!

30 september

Denk jij ook mee over de toekomst van digitale participatie? Op 30 september organiseert Democratie in Actie (samenwerking VNG en BZK) een bijeenkomst hierover. Meer informatie volgt binnenkort.
 

Praktische tips voor digitale participatie

Hoe zorg je dat inwoners echt betrokken raken? Die vraag stond op 22 juni centraal tijdens het netwerkevenement Digitale Participatie. “Zorg dat je aansluit op de leefwereld van bewoners”, zei Jeroen Bruijns, projectleider digitale democratie bij Democratie in Actie. “Een systeemdiscussie zal mensen niet aanspreken.”

Op de Pleio-pagina van de Alliantie Open Overheid lees je meer over deze bijeenkomst. Ook vind je daar praktische tips voor digitale participatie. Bekijk de praktische tips!

Digitale Democratie in het Actieplan Open Overheid

Nederland staat op plaats 42 (van de 170) als het gaat om participatiemogelijkheden. Dit blijkt uit het internationale onderzoek Democracy rapport 2020. We kunnen onze mogelijkheden van digitale participatie dus nog beter benutten. Zeker als het gaat om de inzet van digitale manieren om inwoners te betrekken bij besluitvorming.
Digitale Democratie is daarom een van de actiepunten van het Actieplan Open Overheid 2020-2022 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het ministerie van BZK en de VNG werken samen aan een sterke (digitale) democratie. Dit doen ze samen met een netwerk van gemeenten, provincies en kennispartners. Bijvoorbeeld met de Provinciedeals. Provincies en haar gemeenten krijgen hulp bij het gebruik van digitale participatietools als ze de Provinciedeal tekenen.
 

Gegevens

Datum:
30 september
Site:
https://www.lokale-democratie.nl/