Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eerste hulp bij datagebruik

1 juni 2017 | 14:45 - 16:00

Data spelen een steeds prominentere rol bij de stedelijke ambities en de daaraan verbonden programma’s. De gemeente is verschillende initiatieven gestart die het ontsluiten van data stimuleren of helpen om de vele toepassingen beter te benutten. Zie jij kansen, maar kan je ze (nog) niet verzilveren? Kom dan langs bij Data start café! Kom ontdekken wat je met jouw data kan doen.

Op donderdag 1 juni organiseert Datalab Amsterdam het inloopspreekuur ‘eerste hulp bij datagebruik’, voor iedereen die een vermoeden heeft dat hij/zij veel met Data Amsterdam kan bereiken, maar nog niet precies weet hoe. Om je op weg te helpen, worden er verschillende sessies aangeboden:

Datapoli: neem je project mee, laat jouw data zien en data experts geven ter plekke een advies over de mogelijkheden die jouw data bieden. Wegwijs op het dataportaal: wegwijs op het dataportaal, hét centrale knooppunt van de gemeente voor alles wat je met data wil doen. Via Atlas vind je bovendien tal van functionaliteiten om deze data te ontsluiten. Geen voorkennis vereist.

Kom langs en laat de data-deskundigen met je meekijken en meedenken:

Programma
14.45 uur: inloop bij Datalab (Weesperstraat 113, begane grond)
15.00 uur: Start Datapoli
15.00 uur: Start Wegwijs op het dataportaal
16.00 uur: Einde bijeenkomst

Aansluitend om 16:00 uur start de Demo Donderdag voor open tech nerds #2, waar techniek en gebruik van data.amsterdam.nl centraal staan.

Gegevens

Datum:
1 juni 2017
Tijd:
14:45 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://data.amsterdam.nl

Organisator

Datalab Amsterdam
Site:
https://www.datalabamsterdam.nl/

Locatie

Datalab Amsterdam
Weesperstraat 113
Amsterdam,
+ Google Maps