Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get Connected Café | Bouwen aan regionale netwerken, welke tips zijn daarvoor?

5 februari 2016 | 15:00 - 17:30

| Gratis

Thema van dit café

Binnen de provincie Zuid-Holland wordt steeds meer gewerkt met regionale netwerken. Die netwerken zijn heel divers van aard en samenstelling. In dit café wil de provincie op basis van de praktijk in Zuid-Holland en een analyse van o.a. de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de regionale netwerkvorming bespreken.

Programma voor 5 februari

  • Bouwen aan regionale netwerken’.  In een special van ‘Publiek Denken’ zijn op basis van twintig gesprekken met regionale netwerken in Nederland de ervaringen gebundeld. Er worden in het essay drie fasen van netwerkopbouw onderscheiden: ‘Drijven (pioniersfase), klijven (doorgroei) en blijven (continuïteit)’. Per fase worden tips gegeven.  De ervaringen zullen worden toegelicht door Theo van Bruggen van RVO en Cees Anton de Vries van Origame. Een link naar de special: https://www.duurzaamdoor.nl/nieuws/bouwen-aan-regionale-netwerken
  • Regionale Landschapstafels in Zuid-Holland’. De Landschapstafels zijn platfora voor gebiedsontwikkeling met de focus op groen en recreatie en bieden ruimte voor meer maatschappelijke opgaven in het gebied, zoals de wateropgave, duurzame landbouw en de energieopgave. De vorming van de Landschapstafels is een proces waar de gebiedspartijen het voortouw hebben. Menko Wiersema van de afdeling Water en Groen van de provincie Zuid-Holland  zal het huidige proces rond de Landschapstafels toelichten.

Andere recente informatie over de diverse soorten netwerken is te vinden in een artikel van Martine de Jong van Twynstra Gudde: http://www.twynstragudde.nl/sites/default/files/content/blog/adaptief_samenwerken_in_verschillende_coalities_0.pdf

Doel van het café: een informele ontmoetingsplaats voor provinciale medewerkers die met extern gericht werken of omgevingsmanagement actief zijn of hierin geïnteresseerd. Ook externe partijen op dit terrein worden uitgenodigd om inspiratie te delen. De eerdere bijeenkomsten leverden een boeiende uitwisseling van ervaringen uit de praktijk op. De provincie Zuid-Holland wil hierbij de ervaring van meer mensen betrekken, externe relaties zijn dan ook zeer welkom.

Gegevens

Datum:
5 februari 2016
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Provincie Zuid-Holland

Locatie

Café Schlemmer
Lange Houtstraat 17
Den Haag,
+ Google Maps