Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get Connected Café: financieren in netwerken

23 juni 2016 | 15:00 - 17:30

De Provincie wil initiatieven vanuit de samenleving op rechtmatige wijze en met duidelijke randvoorwaarden financieren. Op een manier die tevens recht doet aan het netwerk waarin deze initiatieven vaak ontstaan. Er bestaat hierbij een zekere spanning (vanuit financieel, politiek en juridisch perspectief) tussen de maatschappelijke doelen van netwerken en het sturende karakter van de overheid. Welke vormen kan een provinciale bijdrage aan een maatschappelijk netwerk aannemen? Welke randvoorwaarden willen we daaraan stellen? Welke rechtsvormen passen daarbij? Hoe ga je om met publieke en private geldstromen binnen netwerken? Hoe leg je verantwoording af en tot waar ligt je verantwoordelijkheid?

En hoe ga je hier intern als organisatie mee om? Waar liggen behoeftes vanuit het beleids- en werkveld?

Datum: donderdag 23 juni
Tijd: 15.00 – 17.30 uur  (dit keer in afwijking van eerdere café’s op een donderdag)
Locatie: Café Schlemmer (Lange Houtstraat 17, Den Haag), 1e etage

Programma

1.      Willemien den Ouden, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit van Leiden (RUL) en Martijn van der Steen, hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus en vice-decaan aan de Nederlandse school voor Openbaar Bestuur (NSOB): Een handelingskader voor het financieren in netwerken voor overheidsorganisaties, bezien vanuit juridisch en bestuurskundig perspectief. Maar nu concreet!

2.      Intermezzo: Kayleigh van der Burg, Stefan Pronk en Susanne Pinto, studenten aan de RUL over hun onderzoek naar de dynamiek van het interne netwerk bij de Provincie Zuid-Holland.

3.      Nicolas van Geelen en Ineke den Heijer, beleidsadviseurs bij de provincie Zuid-Holland (PZH): een reflectie vanuit de praktijk, Buijtenland van Rhoon.

Doel van het café: een informele ontmoetingsplaats voor provinciale medewerkers die met extern gericht werken of omgevingsmanagement actief zijn of hierin geïnteresseerd. Ook externe partijen op dit terrein worden uitgenodigd om inspiratie te delen. De eerdere bijeenkomsten leverden een boeiende uitwisseling van ervaringen uit de praktijk op. Wij willen hierbij de ervaring van meer mensen betrekken. Nodig dus vooral ook collega’s en/of externe relaties uit!

Foto: Claireonline

Gegevens

Datum:
23 juni 2016
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Café Schlemmer