Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get Connected Café: maatschappelijke initiatieven & provinciaal beleid

4 november 2016 | 15:00 - 17:30

Thema van dit Get Connected Café

Maatschappelijke initiatieven nemen een steeds grotere vlucht. Afgelopen jaar heeft de provincie samen met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) gekeken hoe je daar als provincie op kunt inspelen. Door de grote diversiteit aan initiatieven is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Om de veranderende rol van de overheid naar maatschappelijke partijen concreet invulling te geven, zijn een aantal handvatten wel nuttig. Daarbij kunnen we van elkaars ervaringen leren. In het café willen we de discussie voeren aan de hand van pitches vanuit het perspectief van beleid, analyse en praktijk.

Programma

1)      ‘Maatschappelijke initiatieven en de provincie’.  Door de NSOB en de provincie is geïnventariseerd welke relaties er momenteel zijn met ‘bottom-up’ initiatieven in Zuid-Holland. En welke lessen daaruit zijn te leren. Martin Schultz (co-decaan van de NSOB) en Ineke den Heijer (senior projectleider provincie Zuid-Holland) zullen de resultaten toelichten.

2)      ‘Maatschappelijke initiatieven in beeld gebracht’. Het netwerk KrachtinNL is afgelopen twee jaar via de site van de MAEX bezig geweest om zoveel mogelijk maatschappelijke initiatieven in beeld te brengen. Om zo de initiatieven meer zichtbaar te maken voor elkaar, maar ook voor overheden en fondsen. Vanuit KrachtinNl zal een korte analyse worden gegeven van initiatieven in Zuid-Holland en hun behoeften.

3)      ‘Ervaringen uit de praktijk van coöperatie Zon op Nederland’. Eric  de Lange is initiatiefnemer en bestuurslid van coöperatie Zon op Nederland en tevens initiatiefnemer van twee burgerprojecten (Zon op Stadshoeve Tinteltuin en Zon op Noord). Eric geeft aan waar hij tegenaan is  gelopen en hoe hij de rol van de overheden ziet.

Doel van het café
Een informele ontmoetingsplaats voor provinciale medewerkers die met extern gericht werken of omgevingsmanagement actief zijn of hierin geïnteresseerd. Ook externe partijen op dit terrein worden uitgenodigd om inspiratie te delen. Het café wordt georganiseerd door het programma DuurzaamDoor Zuid-Holland. De eerdere bijeenkomsten leverden een boeiende uitwisseling van ervaringen uit de praktijk op. Wij willen hierbij de ervaring van meer mensen betrekken. Nodig dus vooral ook collega’s en/of externe relaties uit!

Aanmelden kan bij Peter de Roode.

Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Café Schlemmer (Lange Houtstraat 17, Den Haag), 1e etage

Gegevens

Datum:
4 november 2016
Tijd:
15:00 - 17:30

Organisator

Get Connected Café

Locatie

Café Schlemmer
Den Haag, + Google Maps