Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get Connected Café

2 juni 2017 | 15:00 - 17:30

Omgevingswet stimulans tot betere participatie en meer netwerkend werken?

Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Café Schlemmer (Lange Houtstraat 17, Den Haag), 1e etage

Thema van dit café
De nieuwe Omgevingswet (vanaf 2019 van kracht) biedt kansen om participatie opnieuw vorm te geven. Anticiperend op de Omgevingswet zijn veel partijen momenteel bezig om te zien hoe ze hier op kunnen inspelen. De reacties zijn zeer divers. Sommigen geven aan dat de Omgevingswet niet meer dan een verplichting geeft die aansluit op het bestaande (oude wijn in nieuwe zakken). Anderen zijn er van overtuigd  dat de Omgevingswet echt een stimulans kan geven aan nieuwe vormen van overheidshandelen. In het Get Connected café praten we hier vanuit diverse invalshoeken over door.

Programma voor 2 juni

Participatie in de provinciale omgevingsvisie’.  Ook door de provincie wordt momenteel bezien hoe de participatie onder de nieuwe Omgevingswet het beste kan worden opgepakt. Zijn er andere gedragslijnen gewenst en hoe zien die er dan concreet uit? Aron Duindam van de provincie Zuid-Holland geeft kort de stand van zaken aan en de vragen die hierbij opkomen.

‘De rol van maatschappelijke organisaties’. Traditiegetrouw hebben maatschappelijke organisaties een rol om maatschappelijke geluiden bij overheden onder de aandacht te brengen. Welke rol speelt de nieuwe Omgevingswet voor de maatschappelijke organisaties. Alex Ouwehand, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, geeft zijn visie over de kansen voor participatie in de Omgevingswet.

‘De Delftse Participatie Aanpak’. De gemeente Delft is met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in gesprek gegaan hoe zij betrokken willen worden bij ontwikkelingen in hun buurt en stad. Dat heeft geleid tot een nieuwe participatieaanpak. Natasha Viering van de gemeente Delft zal deze verder toelichten.

Voor wie?
Get Connected Café is een informele ontmoetingsplaats voor provinciale medewerkers, die met extern gericht werken of omgevingsmanagement actief zijn of hierin geïnteresseerd. Ook externe partijen op dit terrein worden uitgenodigd om inspiratie te delen. De eerdere bijeenkomsten leverden een boeiende uitwisseling van ervaringen uit de praktijk op. Wij willen hierbij de ervaring van meer mensen betrekken. Nodig dus vooral ook collega’s en/of externe relaties uit!

Aanmelden kan hier.

Gegevens

Datum:
2 juni 2017
Tijd:
15:00 - 17:30

Organisator

Unnamed Organizer
E-mail:
pcw.de.roode@pzh.nl

Locatie

Café Schlemmer