Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hack de Valse Start

3 maart 2018

Hack jij de Valse Start en maak jij kans op €8.000 prijzengeld? Kansenongelijkheid onder jongeren neemt nog steeds toe, ondanks dat het Nederlandse onderwijs van hoog niveau is. Kansenongelijkheid speelt niet alleen in het onderwijs maar ook in de overgang naar de arbeidsmarkt een rol. Er is echter niet een enkele oorzaak voor de oplopende kansenongelijkheid: het gaat om een samenspel van vele oorzaken.

Daarom slaan onderwijs, overheden, scholen en jongeren de handen ineen om toenemende tweedeling te keren. Is het mogelijk om met gebruik van open data van verschillende bronnen een beter beeld te krijgen waarmee kansenongelijkheid beter gesignaleerd en aangepakt kunnen worden? Om deze vragen te beantwoorden komen op 3 maart 2018 programmeurs, data-analisten, beleidsmakers en jongeren bij elkaar tijdens de hackathon Hack de Valse Start.

Samen proberen zij meer inzicht te krijgen waarom sommige jongeren hun levensloop beginnen met een valse start. Door mensen uit verschillende lagen van de samenleving gedurende een hele dag bij elkaar te brengen wordt de potentie van data beter benut. Deelnemers zullen worden uitgedaagd om toepassingen en analyses te maken die een andere kijk geven op kansenongelijkheid onder jongeren. Er wordt in totaal €8.000,- aan prijzengeld uitgekeerd aan verschillende winnaars en runner-ups, die worden beoordeeld door een vakkundige jury.

Hack de Valse Start wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Open State Foundation en Young Creators en vindt op 3 maart 2018 plaats bij het Calvijn College aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam.

Aanmelden kan via hackdevalsestart.eventbrite.nl

Voor meer informatie kijk op hackdevalsestart.nl of neem contact op met leydi@openstate.eu

Gegevens

Datum:
3 maart 2018
Evenement Categorie:
Site:
https://hackdevalsestart.nl/

Organisator

Open State Foundation
Site:
http://www.openstate.eu/nl/

Locatie

Calvijn College
Amsterdam, Nederland + Google Maps