Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HackaLOD 2018

9 februari 2018 - 10 februari 2018

| Gratis

HackaLOD 2018 is de culturele Linked Open Data hackathon van 2018. Op vrijdag 9 en 10 februari kan je aan de slag om nieuwe apps te maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen. Een vakjury bepaalt wie de beste apps hebben gemaakt, en daarmee prijzen winnen.

Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren.

Tijd: Vrijdag 9 februari 18.00 tot zaterdag 10 februari 18.00

Locatie: Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126 te Amsterdam

Net als de vorige editie is de locatie weer bijzonder: de monumentale Posthoornkerk van P.J.H. Cuypers in het centrum van Amsterdam. Deelnemers aan de hackathon mogen in het rijksmonument werken in het koor, bij het biechthokje of in de gewelven.

Symposium

Op zaterdag wordt voorafgaand de prijsuitreiking van de HackaLOD 2018 een symposium over ‘Culturele Linked Open Data’ georganiseerd.

Tijd: zaterdag 10 februari 15.30-17.00, aansluitend de prijsuitreiking van de hackathon.

Deelname

Deelname is gratis voor zowel hackathon als symposium.  Je kunt je nu inschrijven als individu of als team. Voorafgaand aan de hackathon kun je een team vormen maar natuurlijk ook ter plekke tijdens de hackathon. Om deel te nemen aan de hackathon dien je vooraf akkoord te gaan met de algemene voorwaarden die je vindt bij het inschrijfformulier. Gedurende het evenement word je uiteraard voorzien van eten en drinken (gratis). De nacht kun je doorbrengen in de gewelven van de Posthoornkerk en uiteraard stellen we daar een veldbed voor beschikbaar. Het enige dat jij hoeft mee te nemen is je laptop, stroom, een slaapzak en kussen.

Organisatie

HackaLOD 2018 wordt georganiseerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek. Lees meer over het projectteam, de betrokken organisaties en waarom deze partners dit organiseren.

Gegevens

Begin:
9 februari 2018
Einde:
10 februari 2018
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://hackalod.com

Organisator

Netwerk Digitaal Erfgoed, het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek

Locatie

Posthoornkerk
Haarlemmerstraat 124-126
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps