Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hackathon Omgevingswet Gemeente Amsterdam

23 juni 2017 | 09:00 - 24 juni 2017 | 17:00

Per 1 juli 2019 wordt in Nederland een nieuwe wet geïntroduceerd: de Omgevingswet. Een wet die bestaande wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water bundelt (van 26 wetten naar 1 wet). Minder en overzichtelijkere regels voor de ontwikkeling en het beheer van de leefomgeving. En meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk door het geven en vragen van vertrouwen. Een digitaal stelsel zorgt voor toegankelijke kwalitatieve informatie over de leefomgeving en over de geldende regels op elke locatie. Zo weten gebruikers én vergunningverleners beter wat mag en kan en wat niet. Digitaal zakendoen incl. besluitvorming en samenwerken met de overheid gaat dan beter en sneller.

Hackaton Omgevingswet
De Gemeente Amsterdam organiseert een Hackaton Omgevingswet Amsterdam. Wat kan dit betekenen voor jou? Het is de plek om je kennis en kunde te tonen en je kunt leren van en netwerken met andere professionals.

Wat nog meer?

  1. Werken met data over een real-life initiatief in een stedelijk transformatie gebied.
  2. Kennismaken met en deelnemen aan een netwerk van overheden en bedrijven, dat zich bezighoudt met de enorme digitale transformatieopgave voor de Omgevingswet.
  3. Tijdens de hackathon worden foto’s en een film gemaakt die je kunt inzetten als promotiemateriaal.
  4. En last but not least, zorgt de organisatie voor een leuke, intensieve tweedaagse hackathon, op een inspirerende locatie met alle gemakken zoals eten, drinken, energizers en break-out sessies.

De briefing start op vrijdag 23 juni om 09.00 uur in Amsterdam (de locatie volgt nog). We sluiten zaterdag 24 juni af met pitches van de prototypes aan een expertpanel van bewoners, ondernemers en overheid.

Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!

Gegevens

Begin:
23 juni 2017 | 09:00
Einde:
24 juni 2017 | 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gemeente Amsterdam

Locatie

Volgt