Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe staat het ervoor met Bewonersbod?

29 november 2016 | 19:00 - 22:30

Bewonersbod is de Utrechtse naam voor de Right to Challenge. Begin dit jaar deden we een oproep om mee te denken over een Utrechtse naam. Uit ruim honderd inzendingen is de nieuwe naam Bewonersbod gekozen. Meer info en een filmpje is te vinden op www.utrecht.nl/bewonersbod.

Wat gaan we doen?
Tussen 19:00 en 19:30 uur vindt de afronding van de bijeenkomst over de agenda ‘Ruim Baan voor Initiatief’ plaats en komen diverse partijen, bijvoorbeeld Stichting Lokale Fondsen Nederland, Voor je Stadsie (Crowdfundingplatform) de VC Utrecht en de KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) vertellen wat ze voor je kunnen betekenen. Er is vanaf 19:30 uur gelegenheid om wat te drinken voordat we starten met de bijeenkomst over Bewonersbod om 20:00 uur.

We starten het programma over Bewonersbod met de initiatiefnemers van de proefchallenges. Vorige keer hebben deze initiatiefnemers je meegenomen in hun ideeën, hun dromen en dilemma’s rondom hun challenge. Deze avond krijgen we van ze te horen hoe het gaat met deze ideeën, dromen en dilemma’s. Wat hebben ze al gerealiseerd van hun droom, wat ligt er nog in het verschiet en waar (blijven) ze tegen aan lopen?

Vervolgens gaan we rond 21:00 uur met elkaar in gesprek om, met de informatie die we nu hebben van de proefchallenges en met jouw kennis, een begin te maken met de opzet en invulling van de spelregels of leidende principes voor Bewonersbod. Dit doen we aan de hand van een aantal dilemma’s.

Ben jij er ook?
Je bent van harte welkom om je tijdens deze avond te laten informeren over hoe het in Utrecht gaat met Bewonersbod. Je kunt je aanmelden door (uiterlijk 24 november) een mail te sturen naar initiatief@utrecht.nl o. v.v. ‘aanmelding 29 november’.

Gegevens

Datum:
29 november 2016
Tijd:
19:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
Utrecht,
+ Google Maps