Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiemiddag Hergebruik

6 oktober 2016 | 13:00 - 16:30

Hoe ziet de toekomst van het hergebruik van overheids- en archiefinformatie er uit? Tijdens een inspiratiesessie op 6 oktober a.s. bij het Nationaal Archief in Den Haag, willen de Open State Foundation en Archief 2020 met u in gesprek over de uitkomsten van een verkenning onder hergebruikers van overheidsdata. Wat voor kansen zien hergebruikers voor toepassingen van open informatie? Maar welke drempels verhinderen nog effectief gebruik en hergebruik? Hoe kunnen we hindernissen wegnemen? En wat levert hergebruik van informatie op volgens de hergebruikers zelf?

In opdracht van Archief 2020 heeft de Open State Foundation een inventarisatie uitgevoerd onder hergebruikers. Dit zijn bedrijven, ontwikkelaars, journalisten, ngo’s, maar ook de overheden en archieven zelf. Een tiental diepte interviews en een brede aanvullende online survey hebben input geleverd over de meerwaarde van open data, het huidige data-aanbod, de datakwaliteit en wettelijke kaders. Wat zijn de ervaringen van hergebruikers en welke adviezen hebben zij voor data-aanbieders? En hoe matchen we vraag en aanbod het beste?

Tijdens de presentatie van de uitkomsten van de verkenning zullen best practices en strategieën om drempels te slechten de revue passeren. Maar bovenal willen we met je in gesprek. In een interactieve sessie ga je aan de slag met de input uit de verkenning om het toekomstbeeld voor hergebruik van overheids- en archiefinformatie mogelijk te maken.

Programma

12:15 Inloop met lunch

13:00 Opening en inleiding door algemeen rijksarchivaris Marens Engelhard

13:30 De toekomst van hergebruik van overheids- en archiefdata

14:15 Best Practice, het CBS en de omgang met de hergebruiker

14:45 Theepauze

15:00 Best Practice, de Single Data List uit het Verenigd Koninkrijk

15:15 Best Practice, Utrecht en de eerste informatiecommissaris van Nederland

15:45 Interactieve sessie: ‘Hoe slechten we drempels’?

17:00 Netwerkborrel

Lees hier verder voor meer details over het programma.

Voor wie?
Deelnemers aan de interviews en surveys, CIO’s en management bij overheden en archieven, informatieprofessionals, datagedreven en open data coördinatoren bij overheden en archieven, archiefmedewerkers, data-eigenaren, communicatiemedewerkers van overheden en archieven, Wob-specialisten van overheden en archieven.

Waar?
Waar? De inspiratiemiddag vindt plaats op 6 oktober 2016 van 12:15 tot 17.00 bij het Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag.

Aanmelden
Aanmelden voor deze inspiratiemiddag kan via deze link.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2016
Tijd:
13:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
http://www.openstate.eu/nl/inspiratiemiddag-toekomst-hergebruik-overheidsinformatie/

Organisator

Open State Foundation & Archief 2020

Locatie

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
Den Haag,
+ Google Maps