Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale conferentie Open Inkoop met Impact

30 mei - 31 mei

| Gratis

Samen met de Open State Foundation en het Open Contracting Partnership organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 30 en 31 mei een tweedaagse, internationale conferentie over Open Inkoop met Impact. André Weimar, Chief Procurement Officer Rijk, nodigt u van harte uit voor deze bijeenkomst. “Maak hiervoor tijd vrij in uw agenda, Open Inkoop met Impact loont!”

Online en offline

De bijeenkomst vindt in ieder geval online plaats, maar we hopen van harte dat we elkaar ook in het echt kunnen treffen. Daarvoor hebben we het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam alvast geboekt. U kunt zich aanmelden via de evenement website.

Het kabinet ziet publieke inkoop en de samenwerking met de markt als een krachtig instrument om bij te dragen aan maatschappelijke doelen zoals een beter milieu en sociale gelijkheid. Openheid en transparantie zijn onmisbaar om de gewenste effecten te realiseren. 

“Maak hiervoor tijd vrij in uw agenda, Open Inkoop met Impact loont!”

Dialoog

De conferentie is een belangrijk platform voor de dialoog over transparantie, technologie en innovatie bij de publieke inkoop, en voor het vinden van oplossingen voor uitdagingen op de weg naar meer openheid. Het doel is om met andere EU-landen te verkennen hoe wij de inkoop door de overheid kunnen verbeteren, met een beter gebruik van Open Data, ICT en de inzet van alle stakeholders. Hoe kan Open Inkoop, een van de projecten van het actieplan Open Overheid, bijdragen aan meer competitie, sociale gelijkheid en duurzaamheid? Wat zijn de mogelijkheden om nog meer inkoopinformatie openbaar te maken en gelijktijdig de commerciële vertrouwelijkheid en privacy te beschermen? Hoe komen wij tot een eigentijdse werkwijze, met betrokkenheid van opdrachtgevers en een effectieve monitoring? 

Europese koploper

De ambitie van de Rijksinkoop is om een Europese koploper te zijn als het gaat om inkopen met impact en transparantie over de weg daarnaartoe. Daarom stimuleren wij het delen van kennis en expertise tussen EU-landen vanuit het perspectief van het EU-beleid voor inkoop door de lidstaten. 

 

             

 

Gegevens

Begin:
30 mei
Einde:
31 mei
Kosten:
Gratis
Site:
http://open-procurement.nl/

Organisatoren

Open State Foundation
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Open Contracting Partnership

Locatie

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam, Nederland + Google Maps