Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick off Open op Orde

21 april 2021 | 12:30 - 13:00

Het Actieplan Open op Orde beschrijft een grote verbeterslag voor de informatiehuishouding van de gehele Rijksoverheid. Woensdag 21 april organiseren iBestuur en Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) een kick-off bijeenkomst van het plan.

Aan de orde komen: de achtergronden, de actielijnen en doelstellingen. En wat moeten de departementen doen om hun informatiehuishouding aan te laten voldoen?

Met:

  • Lucas Lombaers, programmadirecteur IV/IHH (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) introduceert het actieplan.
  • Rijksarchivaris Marens Engelhard en¬†Olaf Andersen, hoofdinspecteur Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed delen hun analyses .
  • Jacqueline Rutjens,¬†directeur RDDI licht de doelstellingen en de vier actielijnen uit het plan toe.
  • Gerben Kleine, specialistisch adviseur IHH bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, vertelt over zijn ervaringen met de verbeterslag van de informatiehuishouding bij JenV.

Tijdens de presentaties kun je via de chat vragen stellen. Het laatste kwartier legt presentator Marcel Bril een selectie daaruit voor aan de sprekers. RDDI beantwoordt de overige vragen op zijn website.

Aanmelden en meer informatie via iBestuur

Gegevens

Datum:
21 april 2021
Tijd:
12:30 - 13:00
Evenement Categorie:
Site:
https://ibestuur.nl/bijeenkomsten/21-april-kick-off-open-op-orde