Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-Off Open Raadsinformatie App-Wedstrijd

22 september 2017 | 10:00 - 13:00

Win jij €20.000 euro ontwikkelbudget om de beste Open Raadsinformatie app te maken?

Zou het niet fijn zijn als inwoners die het stemhokje binnenlopen weten wat raadsleden of politieke partijen vinden en wat ze hebben gestemd de afgelopen vier jaar? Of dat je via een website kan zoeken in raadsinformatie van alle gemeenten? Dat je kan zien hoe ze in andere gemeenten dezelfde problemen aanpakken? Of dat inwoners makkelijk reacties of vragen kunnen insturen bij een raadvoorstel?

KING, onderdeel van de VNG, werkt vanuit de Digitale Agenda 2020 aan het beschikbaar stellen van raadsinformatie als open data. In het najaar van 2017 organiseren wij, met ondersteuning van het ministerie van Binnenlandse Zaken, een app-wedstrijd. Op vrijdag 22 september trappen we deze app-wedstrijd af in Den Haag. Wil jij kans maken op €20.000 ontwikkelbudget om jouw Open Raadsinformatie app idee uit te voeren? Kom dan zeker langs.

Om het hergebruik te bevorderen wil KING voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een toepassing – een app,  tool, webapplicatie of visualisatietool – laten ontwikkelen samen met open data hergebruikers.  Deze toepassing moet gebruik maken van de huidige Open Raadsinformatie API en aantonen wat de mogelijkheden zijn van Open Raadsinformatie. Allereerst kun je technisch uitvoerbare ideeën indienen, een jury bepaalt wie er wint en het idee daadwerkelijk mag gaan uitvoeren en het ontwikkelbudget ontvangt.

Officiële kick-off: kom je ook?
Tijdens de officiële kick-off geven we jullie alle informatie over de app-wedstrijd. Hoe kun je meedoen? Hoe kun je die 20.000 euro winnen? En hoe werkt de Open Raadsinformatie API? Daarnaast gaan we samen op basis van de huidige data brainstormen wat mogelijkheden voor een goede app zouden zijn. We sluiten af met een lunch.

  • Wanneer? vrijdag 22 september 2017
  • Tijdstip? 10:00 tot 13:00 met na afloop een lunch
  • Locatie? VNG-Gebouw, Nassaulaan 12 te Den Haag

Heb je interesse om langs te komen, laat het dan weten door je aan te melden bij Tom Kunzler via tom.kunzler@kinggemeenten.nl.

Gegevens

Datum:
22 september 2017
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

KING

Locatie

VNG
Nassaulaan 12
Den Haag, Nederland
+ Google Maps