Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meetup Actieplan Open Overheid

27 augustus 2020 | 15:00 - 17:00

In het nieuwe Actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties staan Open Democratie en Open Organisatie centraal. Wil jij hier meer over weten en meedenken? Tijdens de online meetup van Code for NL vertelt Marieke Schenk (Leer- en Expertisepunt Open Overheid) over het huidige en het nieuwe actieplan. Daarna is er ruimte om ideeën te delen en vragen te stellen.

Meld je nu aan voor de meetup over het Actieplan Open Overheid.

Wil je nu alvast in gesprek over open overheid? Bezoek dan de Code for NL Slack en praat mee in het kanaal #open-overheid.

Actieplan Open Overheid
Met het Actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In het actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samenwerken aan een opener overheid. Waarom dit belangrijk is? Een opener overheid is een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Om daarbij ook internationale kennis, ervaring en instrumenten te benutten – en beschikbaar te stellen – is Nederland lid van het Open Government Partnership (OGP). OGP is sinds de oprichting in 2011 uitgegroeid tot een wereldwijde beweging waar meer dan 75 landen bij zijn aangesloten. Deze landen stellen in het kader van hun OGP lidmaatschap eens in de twee jaar een nieuw Actieplan Open Overheid op.

Meer weten?

Gegevens

Datum:
27 augustus 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://secure.meetup.com/register/?_locale=nl-NL&referrer_n=event&referrer_i=272249433&ctx=ref