Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkevenement digitale participatie

22 juni 2021 | 15:30 - 17:00

| Gratis
Digitale participatie heeft veel te bieden voor de (lokale) democratie. Toch is het soms de vraag of dit niet te ingewikkeld is en/of te veel organisatiekracht vraagt van gemeenten.
 
Ook is het (mogelijk) niet toegankelijk voor alle inwoners om hiervan gebruik te maken. Gemeenten als Midden-Groningen, Den Haag en Alphen aan de Rijn laten zien dat je in samenwerking met buurgemeenten tot veel in staat bent. Tijdens dit netwerkevenement duiken wij de praktijk in om meer gemeenten én inwoners gebruik te laten maken van digitale participatie.
 
Interesse? Sluit aan bij het tweede netwerkevenement van Democratie in Actie en Netwerk Democratie om meer te weten te komen over de mogelijkheden van digitale participatie!
 
Programma
  • 15:30 – 15:35 Welkom en introductie
  • 15:35 – 16:00 Paneldiscussie
Sprekers: Saniye Celik (Lector Diversiteit Hogeschool Leiden), Martijn Radstake (Projectleider provincie Groningen)
Moderator: Jeroen Bruijns, Projectleider Digitale Democratie DiA
  • 16:00 – 16:45 Break-out sessie 1: Provinciedeals: praktisch voorbeeld van samenwerking
Sprekers: Martijn Radstake & Dion Coomans
 
In Groningen is het afgelopen jaar gewerkt aan een eigen participatieplatfora. Net als in de provincie Zuid-Holland is in Groningen met de ‘provinciedeal’ gestart. Democratie in Actie, provincie en gemeenten slaan de handen ineen om structureel werk te maken van digitale participatie. Hierbij zijn voorbeelden uitgewisseld én worden de platfora gezamenlijk ingezet voor regionale opgaven zoals omgevingsvisies. Hoe geef je zo’n samenwerking goed vorm en hoe kan iedere gemeente hiermee aan de slag? Martijn Radstake (Provincie Groningen), Dion Coomans (Democratie in Actie) en een aantal voorbeelden nemen je mee in de voordelen, drempels en mogelijkheden.
 
  • 16:00 – 16:45 Break-out sessie 2: Inclusieve digitale participatie
Sprekers: Movisie (Daan de Bruijn/Mellouki Cadat) en Saniye Çelik
Inclusie is een belangrijke waarde in de democratie. Is iedereen in staat deel te nemen aan het democratisch proces én ideeën en opvattingen te uiten? Movisie en Saniye Çelik, Lector Diversiteit, nemen jullie mee in de essentiële vragen en tips om zoveel mogelijk diverse (groepen) inwoners te laten deelnemen aan digitale participatieprocessen. Hoe werk je succesvol samen met het maatschappelijk middenveld en buurtnetwerken om digitale participatie te verbeteren?
 
16:45 – 17:00 Afsluiting
 
Voor wie?
Beleidsmedewerkers, Communicatiemedewerkers, Gemeentelijke projectleiders, Wethouders en Raadsleden
 
Aanmelden

Gegevens

Datum:
22 juni 2021
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://lokale-democratie.nl/events/view/cba55371-fd5f-4584-9600-b7d9b68bb0d2/netwerkevenement-digitale-participatie

Locatie

Online

Organisatoren

Democratie in Actie
Netwerk Democratie