Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online consultatiebijeenkomst Open Inkoop

14 oktober 2020 | 10:00 - 11:30

| Gratis

In aanloop naar het nieuwe Actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vinden er meerdere thematische online consultatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën waarmee we het actieplan verrijken. Een van de thema’s in het nieuwe actieplan is Open Inkoop.

Over Open Inkoop
Het ministerie van BZK gaat de toegankelijkheid van Nederlandse inkoopdata verbeteren door met diverse stakeholders een contractregister te ontwikkelen en het hergebruik van deze data bij deze stakeholders te stimuleren. Met burgers, bedrijven en belangenorganisaties kan zo de dialoog worden aangegaan over de openbare inkoopinformatie van het Rijk.

Denk mee
Wil jij hier meer over weten en wil jij meedenken over het actiepunt Open Inkoop? Meld je dan aan voor de online consultatiebijeenkomst op 14 oktober, van 10:00 tot 11:30 uur. De actiehouder van het ministerie van BZK licht het actiepunt dan toe. Graag horen we ook welke ideeën jij hierover hebt.

Meld je aan voor de online consultatiebijeenkomst Open Inkoop

Actieplan Open Overheid
Met het Actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In het actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samenwerken aan een opener overheid. Waarom dit belangrijk is? Een opener overheid is een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Afbeelding van 3D Animation Production Company via Pixabay

Gegevens

Datum:
14 oktober 2020
Tijd:
10:00 - 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: