Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online consultatiebijeenkomst Open Organisatie

19 oktober 2020 | 14:00 - 15:30

| Gratis

In aanloop naar het nieuwe Actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vinden er meerdere thematische online consultatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën waarmee we het actieplan verrijken. Een van de thema’s in het nieuwe actieplan is Open Organisatie.

Over Open Organisatie
Spanning tussen het belang van openheid enerzijds en beperkte capaciteit en het belang van vertrouwelijkheid anderzijds vraagt aandacht en een goede balans. Mogelijke acties die hierbij kunnen ondersteunen zijn het aanbieden van workshops en webinars. De Alliantie Open Overheid kan dienen als leernetwerk om ervaringen en aanpakken uit te wisselen.

Denk mee
Denk jij ook mee over hoe we het actiepunt Open Organisatie verder vorm kunnen geven? Meld je dan aan voor de online consultatiebijeenkomst op 19 oktober van 14:00 tot 15:30 uur.

Meld je aan voor de online consultatiebijeenkomst Open Organisatie

Actieplan Open Overheid
Met het Actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In het actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samenwerken aan een opener overheid. Waarom dit belangrijk is? Een opener overheid is een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Gegevens

Datum:
19 oktober 2020
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.formdesk.com/BZK/openorganisatie