Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een Open Aanpak met E-democracy tools

20 maart 2018 | 15:00 - 17:30

| Gratis

Kennis en netwerkbijeenkomst Open Overheid

E-democracy tools bieden mogelijkheden om burgers beter bij de politiek en beleidsvorming te betrekken. Een goed voorbeeld van een Open Aanpak! Hoe zijn de ervaringen van overheden met deze tools? En zijn E-democracy tools het juiste middel om burgers bij de politiek te betrekken?

Kom dinsdagmiddag 20 maart naar de bijeenkomst ‘Een Open Aanpak met E-democracy tools’ en laat je inspireren!

Beter resultaat dankzij E-democracy tools?
De Open Aanpak is een van de vier Open Overheid aanvliegroutes. Het idee achter een Open Aanpak is dat je tot een beter resultaat komt als je als overheid verschillende partijen bij de idee- en besluitvorming betrekt. Dat kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld met E-democracy tools.

Tijdens de kennisbijeenkomst ‘Een Open Aanpak met E-democracy tools’ vertellen ervaringsdeskundigen wat E-democracy tools zijn en wat je ermee kunt. Ook kom je meer te weten over nationale en internationale voorbeelden en praktijkervaringen van overheden. Natuurlijk is er ook ruimte voor discussie: hebben E-democracy wel het gewenste resultaat?

Programma ‘Een Open Aanpak met E-democracy tools’
Het programma van dinsdagmiddag 20 maart ziet er als volgt uit:

15:00 – Inloop met koffie en thee
15:15 – Opening door Marieke Schenk (Leer- en Expertisepunt Open Overheid)
15:15
– Aanvang presentaties, interactie o.l.v. Paul Suijkerbuijk

  • Josien Pieterse (directeur Netwerk Democratie) vertelt meer over E-democracy tools als vorm van Open Aanpak en illustreert dit met nationale en internationale voorbeelden.
  • Duo presentatie uit Amsterdam: May-Britt Jansen (programmanager OpenStad) en Jeroen van Berkel (lid Dagelijks Bestuur, stadsdeel West ) vertellen over hun ervaringen met ‘De stem van West‘. Via dit online meeting point dienen bewoners voorstellen in voor de buurt. Welke resultaten levert dit op?
  • Ira van Keulen (Senior Onderzoeker / Parlementair Liaison bij het Rathenau Instituut) werkte mee aan een Europees onderzoek naar digitale burgerparticipatie. De onderzoekers analyseerden onder andere 22 inspraak-initiatieven. Wat zijn de geleerde lessen?

16:15 – Q&A met sprekers: interactieve afsluiting o.l.v. Paul Suijkerbuijk
16:35
– Afsluitende netwerkborrel
17:30 –
Einde bijeenkomst

Praktische informatie & aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het ministerie Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag.
Meld je hier aan voor de bijeenkomst en vergeet niet om 20 maart je legitimatiebewijs mee te nemen.

Kennisbijeenkomsten Open Overheid
Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid organiseert, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, regelmatig kennis- en netwerkbijeenkomsten over Open Overheid en Open Data om zo ambtenaren en burgers te inspireren en informeren over de ontwikkelingen rondom Open Overheid.

 

Beeld: Getty Images.

Gegevens

Datum:
20 maart 2018
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Leer- en Expertisepunt Open Overheid
Site:
www.open-overheid.nl

Locatie

Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Turfmarkt 147
Den Haag,
+ Google Maps