Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Data Challenge ‘Breek Velsen open’

20 november 2015 | 09:00 - 22:00

| Gratis

Op 20 november zal er in het Tata Steel Stadion een open data challenge plaatsvinden. Velsen daagt studenten uit in een ‘challenge’ om met gebruik van de beschikbare Open Data een oplossing te vinden voor vraagstellingen die door ondernemers en inwoners zijn ingebracht. Velsen hoopt hiermee nieuwe dienstverlening voor inwoners, ondernemers, toeristen en bezoekers aan evenementen in Velsen te creëren.

Op deze dag is iedereen welkom die iets meer wil weten over open data. Er zullen rondwandelingen zijn waarin zal worden gewezen op de aanwezige open data. Inwoners en ondernemers kunnen kennis nemen van wat Open Data voor hen zou kunnen betekenen. Studenten gaan met behulp van de beschikbare Open Data aan de slag om een idee of opgehaalde vraagstelling uit te werken of bijvoorbeeld een website of app te ontwikkelen. Gedurende de hele dag kan men inlopen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, de studenten aan het werk te zien aan hun opdracht.

Presentaties en prijsuitreiking

Om 18.00 uur zullen de teams hun uitgewerkte ideeën presenteren aan het publiek. De jury zal de beste presentatie uitkiezen en het publiek kan ook een presentatie uitkiezen.

De prijsuitreiking zal om ongeveer 21.00 uur plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
20 november 2015
Tijd:
09:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Site:
http://www.velsen.nl/actueel/evenementen/open-data-challenge-velsen.htm

Organisator

Gemeente Velsen