Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Provincies aan de slag met Open Data

3 december 2015 | 10:00 - 12:00

| Gratis

Donderdag 29 oktober zijn een aantal contactpersonen Open data van de provincies Gelderland, Noord-Holland, Flevoland, Drenthe en Overijssel en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid bijeengekomen om verder te komen met open data. Gezien de vraagstukken en de verschillende fasen waarin provincies zitten, is besloten een vervolg te geven aan de bijeenkomst.

Op 3 december 2015 willen we tot meer kennis uitwisseling komen. Werk je bij een provincie en wil je je aansluiten? Dan ben je welkom in het provinciehuis te Zwolle op 3 december 2015 van 10.00 tot 12.00 uur.

Dan is er voor een ieder de gelegenheid om te laten zien (presentatiebeeldscherm aanwezig) hoever de betreffende provincie is, waar de knelpunten zitten, wat er nog ontbreekt en waar oplossingsrichtingen te vinden zijn. Zo is één van de vraagstukken: centrale zoekmogelijkheid, centrale/decentrale opslag?

Kasper de Rooij van de provincie Noord-Holland heeft een pleio-groep open data aangemaakt op https://provincies.pleio.nl. Daarop kan een ieder documenten over open data neerzetten die aangeven hoever de betreffende provincie is. Op die manier kunnen we sneller van elkaars kennis en kunde gebruik maken.

Wil je erbij zijn 3 december? Meld ja dan aan door een mail te sturen naar Rob Kreft.

Gegevens

Datum:
3 december 2015
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Provincie Overijssel

Locatie

Provinciehuis Overijssel
Luttenbergstraat 2
Zwolle, Nederland
+ Google Maps