Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Data VenJ: wat is van waarde?

7 november 2017 | 17:00 - 22:00

Voor het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) is het niet langer de vraag of ze open data beschikbaar stellen, maar hoe ze dat doen. We zijn ons er terdege van bewust dat het actief delen van informatie en Open Data essentiële ingrediënten zijn voor de organisatie van morgen. Want om Nederland ook morgen veilig en rechtvaardig te houden, heeft het ministerie van VenJ (open) data en informatie van anderen nodig en hebben anderen (open) data en informatie van VenJ nodig. Maar welke data van VenJ zijn daadwerkelijk van waarde voor burgers, media, bedrijven en wetenschap? En hoe gaat V&J op een goede manier om met vraagstukken rondom privacy en veiligheid die hierbij komen kijken?

Tijdens het Reuring!Café op 7 november 2017 worden deze vragen onderzocht en besproken. Het ministerie van VenJ is vooral erg benieuwd naar jouw wensen, ideeën en behoeften. Want op deze avond gaat het niet om VenJ, maar om jou!

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Ook dit keer verzorgt de huisband van het ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ‘ de muziek. Mark Frequin, DG Bereikbaarheid bij het ministerie van IenM, is de presentator. Host is Emine Özyenici, directeur Informatievoorziening en Inkoop bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Sprekers
De sprekers tijdens deze avond zijn:

  1. Kees Keuzenkamp, plaatsvervangend directeur Regie Vreemdelingenketen/hoofd Ketenvoorzieningen
  2. Tjark Tsin-A-Tsoi, Directeur-Generaal CBS
  3. Aleid Wolfsen, voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Datum en programma
Dinsdag 7 November 2017
Aanvang Reuring!Cafe: 17.00 uur
Inloop vanaf 16:30 uur

Plaats
Glazen Zaal
Prinsessegracht 26
Den Haag

Kijk hier voor de digitale routebeschrijving.

Aanmelden
Kom je ook? Meld je dan nu aan.

Gegevens

Datum:
7 november 2017
Tijd:
17:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
http://vom-online.nl/agenda/agendapunt/243

Locatie

Glazen Zaal
Prinsessegracht
Den Haag,
+ Google Maps