Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Gov Week 2019

11 maart 2019 - 17 maart 2019

| Gratis

Van 11 t/m 17 maart is het Open Gov Week, oftewel: internationale Open Overheid week. Het Open Overheid beleidsteam van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid (LEOO) grijpen deze week aan om initiatieven die de verbinding tussen burgers en overheden versterken onder de aandacht te brengen en het belang hiervan te onderstrepen. Doe je met ons mee?

Wat doe jij tijdens internationale Open Overheid week?

Meedoen is makkelijker dan je denkt en je kunt jouw deelname zo groot maken als je zelf wilt. Van twitteren tot bloggen en van een bijeenkomst bijwonen tot een bijeenkomst organiseren. Alle vormen van aandacht voor Open Overheid zijn van harte welkom.

Meld jouw activiteit aan
Organiseer jij een bijeenkomst, meet-up, webinar, lezing, workshop, open dag, hackathon of andere activiteit in het kader van de Open Overheid Week? Laat het ons dan vooral weten. Wij plaatsen alle activiteiten in onze agenda en op de kaart (link volgt).

Wat organiseer jij tijdens Open Gov Week? Meld hier jouw event aan.

Schrijf een blog over Open Overheid
Wil je wel iets doen tijdens Open Gov Week, maar heb je geen tijd om een bijeenkomst te organiseren? Schrijf dan een blog over jouw ervaringen met Open Overheid en/of Open Data. Wij publiceren jouw blog tijdens Open Gov Week op open-overheid.nl.

Stuur jouw Open Gov Week gastblog in.

Bijeenkomsten
Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid organiseert twee bijeenkomsten tijdens Open Gov Week.

  • We openen Open Gov Week op maandagochtend 11 maart met een feestelijk Open Ontbijt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tipje van de sluier: we lanceren hier de winnende app van de Open Stateninformatie Challenge.
    Volg het Open Ontbijt via Twitter.
  • Op donderdagmiddag 14 maart nodigen we je uit om te reflecteren op hoe het ervoor staat met Open Overheid: zijn we goed op weg of is er nog een wereld te winnen?
    Meld je aan voor de reflectiesessie.

Meer over Open Gov Week
De Open Gov Week is een initiatief van het Open Government Partnership (OGP) om Open Overheid wereldwijd onder de aandacht te brengen. Nederland neemt deel aan het Open Government Partnership en doet daarom mee aan deze Open Overheid week om de verbinding te versterken tussen kiezers en gekozenen, tussen burgers en hun overheid.

Bezoek ook de speciale Open Gov Week website van OGP.

 

#OpenGovWeek

#OpenOverheid

 

Gegevens

Begin:
11 maart 2019
Einde:
17 maart 2019
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.opengovweek.org/