Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Overheid: wat is het en hoe kan het beter?

1 december 2017 | 14:00 - 18:30

Bijeenkomst met jongeren over Open Overheid

De keuzes van vandaag zijn van invloed op de wereld van morgen. Daarom mogen de ideeën van jongeren zeker niet ontbreken bij de totstandkoming van het nieuwe Actieplan Open Overheid.

Moet de overheid een groeiend aantal taken overlaten aan inwoners en ruimte bieden voor burgerinitiatieven? Of is het beter als de overheid zo veel mogelijk centraal regelt? Moet de gemeente via Whatsapp te bereiken zijn en direct reageren op je vragen? Dit is een kleine greep uit de vragen die spelen rondom het thema Open Overheid. Een belangrijk en actueel onderwerp; dat expliciet is genoemd in het nieuwe regeerakkoord.

Actieplan Open Overheid?
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkelt op dit moment het derde Nederlandse Actieplan Open Overheid en is benieuwd naar de visies en meningen van jongerenvertegenwoordigers. Wat betekent een Open Overheid eigenlijk voor jou? Liep je zelf weleens tegen een – te – gesloten overheid aan? Moet de overheid al haar data beschikbaar stellen of niet? Of is hier een mooie middenweg in te vinden? Hoe kan de overheid beter samenwerken met de burger?

Denk mee!
We nodigen jongeren en jongerenorganisaties van harte uit om op 1 december deel te nemen aan de sessie Open overheid: wat is het en hoe kan het beter? We hopen input op te halen voor het nieuwe actieplan bij een breed scala aan vertegenwoordigers van jongeren uit politieke organisaties, het onderwijs en de overheid.

Wat gaan we doen?

De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Introductie Actieplan Open Overheid
  • De ontsluiting van overheidsdata (Tom Kunzler van de Open State Foundation)
  • Hoe kun je met Open Data maatschappelijke vraagstukken oplossen? (Paul Suijkerbuijk van het Leer- en Expertisepunt Open Overheid)

Meld je nu aan
Kom jij, samen met jouw (jongeren)organisatie, naar deze bijeenkomst? Stuur dan een mailtje! De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht.

Let op: een vereiste is wel dat jouw organisatie een ‘spreekbuis’ voor jongeren is.

Gegevens

Datum:
1 december 2017
Tijd:
14:00 - 18:30

Organisator

Ministerie BZK