Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Source | iBestuur Thuisdebat: Publiek belang, publieke software?

12 november 2020 | 10:30 - 11:15

Op donderdag 12 november organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in samenwerking met stichting Kafkabrigade en iBestuur een online debat over de mitsen en maren voor het vrijgeven van broncode.

Aanleiding is de beleidslijn die staatssecretaris Raymond Knops aan de Tweede Kamer stuurde: ‘Software die met publieke middelen is ontwikkeld, moet zoveel mogelijk aan de samenleving worden teruggegeven.’

Wat betekent deze oproep, wat is er met open source software te winnen? En wat moet er gebeuren wil overheidssoftware publieke software kunnen zijn? In het iBestuur magazine #36 leest u er meer over.

AANMELDEN kan via deze link

Wanneer? – Donderdag 12 november
Hoe laat? – 10.30 – 11.15 uur
Waar? – achter laptop, pc, smartphone of tablet

 

Désirée Geerts (BZK) introduceert het thema. Daarna gaan Ivonne Jansen-Dings (strategisch adviseur Zuid-Holland), Tamas Erkelens (programmamanager VWS) en John van Dijk (teamlead Markt en Overheid VNG Realisatie) in gesprek over software in het primaire proces, de drempels bij het aanbesteden, en het ontwikkelproces van open source software. Gespreksleider is Arjan Widlak (Kafkabrigade).

Inschrijvers voor het debat ontvangen donderdagochtend 12 november een e-mail met een link naar het online debat met instructies over het gebruik van camera en microfoon op hun computer, laptop, telefoon of tablet.

Gegevens

Datum:
12 november 2020
Tijd:
10:30 - 11:15
Evenement Categorie:
Site:
https://ibestuur.nl/bijeenkomsten/12-november-ibestuur-thuisdebat-publiek-belang-publieke-software

Locatie

Online

Organisatoren

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
iBestuur