Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online consultatiebijeenkomst Open Technologie

27 oktober 2020 | 14:00 - 15:30

| Gratis

In aanloop naar het nieuwe Actieplan Open Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vinden er meerdere thematische online consultatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën waarmee we het actieplan verrijken. Een van de thema’s in het nieuwe actieplan is Open Technologie.

Over Open Technologie
Op het gebied van algoritmen, open source software en open data lopen diverse initiatieven bij de directie Digitale Overheid, die een duidelijke link hebben met open overheid en zich lenen voor het actieplan. Welke initiatieven krijgen een plek in het actieplan?

Denk mee
Wil jij meer weten over de Open Technologie en meedenken over hoe we dit actiepunt verder vorm kunnen geven? Dan zien we je graag bij de online consultatiebijeenkomst Open Technologie op 27 oktober van 14:00 tot 15:30 uur.

Meld je aan voor de online consultatiebijeenkomst Open Technologie

Actieplan Open Overheid
Met het Actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In het actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samenwerken aan een opener overheid. Waarom dit belangrijk is? Een opener overheid is een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Gegevens

Datum:
27 oktober 2020
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.formdesk.com/BZK/opentechnologie