Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Resultaten Archieflab Bootcamp #1

28 juni 2016 | 16:00 - 17:00

Digitalisering verandert veel. De aard van informatie, het volume, de media, de technologie. Maar vooral ook de manier waarop we er mee omgang. Ons gedrag, onze verwachtingen, onze ethiek en de mogelijkheden. Ondanks alle veranderingen blijf er behoefte aan authentieke en betrouwbare informatie. Dat stelt nieuwe eisen aan de ‘archieffunctie’ van de toekomst en het proces van archiveren. Dat geldt voor zowel overheden, bedrijven als individuele burgers.

In deze context organiseren het programma Archief 2020 en Waag Society een aantal Archieflab bootcamps waarin deelnemers uit diverse sectoren (de archiefsector, ICT, journalistiek, het openbaar bestuur en nieuwe media) concrete oplossingen ontwerpen voor urgente, actuele vragen rond digitaal archiveren. De veranderingen in de samenleving vragen om nieuwe manieren van werken, nieuwe vormen van kennisontwikkeling en kennisdeling, en leiden tot nieuwe taken en rollen.

De eerste bootcamp in juni heeft als centraal uitgangspunt “We bewaren alles”. Ongeacht of dit een (on)wenselijk of (on)mogelijk scenario is, denken de deelnemers de achterliggende ideeën extremer door, en werken deze concreet uit – geholpen door verschillende (creatieve) technieken.

Op weg naar 2020 en verder. Het verhaal van de archieffunctie

Meer informatie over de context waarin het Archieflab plaatsvindt, vind je op https://archief2020.nl/downloads/op-weg-naar-2020-en-verder-het-verhaal-van-de-archieffunctie

Gegevens

Datum:
28 juni 2016
Tijd:
16:00 - 17:00

Locatie

Waag Society
Nieuwmarkt 4
Amsterdam,
+ Google Maps