Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Lokale Democratie met jaarevent Open Overheid

17 november 2017

De Dag van de Lokale Democratie is een dag vol inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten. Dit evenement is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de beroepsverenigingen van burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen. 

Open Overheid combineert haar jaarevent dit jaar met de Dag van de Lokale Democratie. Des te meer reden om deze dag in je agenda te zetten en je nu aan te melden voor de Dag van de Lokale Democratie. Wil je meer weten over alle Open Overheid sessies tijdens de Dag van de Lokale Democratie? Bekijk dan onze Nu Open route.

Over de Dag van de Lokale Democratie
Hoe betrek je inwoners bij het lokale democratische proces? Hoe geef je mensen ruimte om hun directe leefomgeving vorm te geven? Hoe werkt een burgerbegroting en wat kun je ermee? Hoe maak je mensen enthousiast voor het politieke ambt? Hoe zet je open data in voor een betere controle van het gemeentebestuur en een gelijkere informatiepositie voor inwoners?

Koplopers uit binnen- en buitenland delen successen en ervaringen uit recente praktijkvoorbeelden van democratische vernieuwing zoals burgertoppen en innovatie- en datalabs. Topwetenschappers presenteren de laatste inzichten uit hun onderzoeken en in speeddatesessies beantwoorden experts en collega-bestuurders prangende vragen. Loop binnen in de democratische winkel en vind producten waarmee u uw lokale democratie morgen al een boost kunt geven. Van een burgerbegrotingsspel of een toolkit loting tot een overzicht van de beste digitale participatietools. Probeer ze uit, neem ze mee!

Heeft u tussendoor nog wat tijd? Dan kunt u ook nog de werkplaats bezoeken, waar wetenschappers, burgerinitiatiefnemers en koplopergemeenten achter de schermen sleutelen aan een nieuwe generatie vernuftige oplossingen om de lokale democratie meer van deze tijd te maken. Denk en doe mee, als u zin heeft!

De Dag van de Lokale Democratie vindt plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein.
Hopelijk tot ziens op 17 november!

Meld je nu aan voor de Dag van de Lokale Democratie en het Open Overheid jaarevent.

 

 

Gegevens

Datum:
17 november 2017
Evenement Categorie:
Site:
https://www.open-overheid.nl/nu-open/

Locatie

Woonindustrie
Nieuwegein, + Google Maps