Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smart Mobility Challenge & Get Connected Jaarcongres

12 oktober 2017 | 08:00 - 16 oktober 2017 | 18:00

Mobiliteitsvraagstukken vragen om slimme oplossingen en Open Data kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. De Smart Mobility Challenge nodigt leveranciers uit om hun slimme oplossingen in te dienen. Oplossingen die helpen het gedrag van mensen rond hun vaste mobiliteitsgewoontes te veranderen.

Het principe van de Smart Mobility Challenge is simpel: bedrijven en organisaties sturen hun mobiliteitsvraagstuk in en ontwikkelaars gaan met Open Data aan de slag om een oplossing te bedenken. Met het prijzengeld kunnen de oplossingen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Tot 30 juni 18:00 kan men oplossingen voor een van de bestaande vraagstukken indienen. Daarna is er nog een mogelijkheid om in overleg met de opdrachtgever het voorstel te verbeteren. Op 12 oktober is de finale tijdens het Get Connected Jaarcongres in Amersfoort.

Er zijn een aantal interessante partijen die een vraagstuk hebben ingediend: Centraal Beheer, Gemeente Hilversum, Gemeente Woerden, Utrecht Science Park en Veilig Verkeer Nederland;
Voor de twee beste ideeën is er twee keer  €40.000 beschikbaar, voor het uitvoeren van een pilot of concept.

Bekijk de website van Smart Mobility Challenge voor meer informatie. http://www. smartmobilitychallenge.com

EZ werkt samen met de Economic Board Utrecht (EBU) en de provincie Utrecht aan een Smart Mobility & Open Data Challenge.

Gegevens

Begin:
12 oktober 2017 | 08:00
Einde:
16 oktober 2017 | 18:00
Site:
http://www. smartmobilitychallenge.com