Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vervolgbijeenkomst departementen over cultuur, houding & gedrag

8 februari 2018 | 10:00 - 12:00

Begin september ging de consultatieronde voor het nieuwe actieplan Open Overheid (2018-2020) van start. Na verschillende consultatiebijeenkomsten met onder andere maatschappelijke organisaties, gemeenten en de media, was het op 7 december de beurt aan departementen om mee te denken over het nieuwe actieplan. Collega’s van verschillende departementen bleken enthousiast om samen aan open houding, cultuur en gedrag te werken.

Om hier verder vorm aan te geven vindt op 8 februari een vervolg van deze bijeenkomst plaats.

Actieplan Open Overheid?
Met het actieplan Open Overheid zet Nederland zich in voor Open Overheid. In dit Actieplan staan de ambities van het kabinet en andere actiehouders beschreven. Het moet ertoe bijdragen dat overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burgers samen verder werken aan het verbeteren van een Open Overheid en daarmee aan een effectievere overheid, die burgers en maatschappelijke organisaties in een goede informatiepositie zet om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Om de twee jaar wordt het Actieplan vernieuwd aan de hand van (nieuwe) ontwikkelingen binnen de maatschappij en overheid. Centraal hierbij staat de vraag: op welke cruciale ‘open overheid’ vraagstukken moeten we, als Nederlandse overheid, de komende twee jaar actie ondernemen?

Cultuur, houding en gedrag
Om deze vraag te beantwoorden, organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit najaar diverse consultatiebijeenkomsten. Met departementen willen we graag verder praten over wat we kunnen doen op het gebied van cultuur, houding en gedrag.

Bij verschillende departementen zijn al initiatieven om medewerkers bewust te maken van het belang van een open houding. Zoals bijvoorbeeld bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: de ambtenaar als vakman in de energieke samenleving. Hoe kunnen deze verschillende initiatieven elkaar versterken? Hierover gaan we graag het gesprek aan.

Praat mee op 8 februari
Wil jij hierover meepraten tijdens de consultatiebijeenkomst met departementen? Deze consultatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 februari, tussen 10:00 en 12:00 uur, bij BZK. Meld je nu aan!

Komt 8 februari niet uit, maar wil je toch graag meedenken? Stuur dan een mailtje naar actieplan@open-overheid.nl en dan denken we na over een alternatief. Je kunt ook een idee achterlaten in de Open Overheid ideeënbus.

Gegevens

Datum:
8 februari 2018
Tijd:
10:00 - 12:00