Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Denken als een developer

9 april 2020 | 10:00 - 12:30

Werk je in een (ambtelijke) omgeving waarin open data steeds belangrijker wordt? Zou je meer willen doen met open data maar weet je niet goed waar te beginnen? Of heb je in je werk met developers te maken, maar ‘versta’ je deze collega’s niet altijd? Dan is het webinar ‘Denken als een developer: dit kun je met data’ van Open State Foundation iets voor jou.

Open State Foundation organiseert het webinar op donderdag 9 april van 10.00 tot 12.30 uur (met koffiepauze) Meedoen? Geef je dan op voor vrijdag 3 april 12:00 uur.

Na deze informatieve én praktische online workshop:

 • Weet je hoe developers naar data kijken en wat ze ermee doen;
 • Ken je de eind- en hergebruiker van data en zijn of haar wensen;
 • Heb je mooie voorbeelden leren kennen van hergebruik;
 • Weet je beter hoe je pro-actief data kunt delen;
 • Kun je zelf van een dataset een mooie visualisatie maken;

Voor wie?

De training ‘Denken als een developer’ is ontwikkeld voor ambtenaren van zowel lokale en regionale als de landelijke overheid, die te maken hebben met vraagstukken rond actieve openbaarmaking, open data en (her)gebruik van data – maar nog geen diepgaande kennis hebben van open data. Hun invalshoek is dan ook leidend in het webinar.
Vanwege de praktische aard van deze online versie menen we echter dat hij ook heel geschikt is voor andere geïnteresseerden in open datasets, visualisaties en overheidsinformatie.

Praktische informatie

 • Het webinar duurt 2,5 uur (met een korte pauze), op donderdag 9 april 2020 van 10:00 tot 12:30u.
 • Er is plek voor 20 deelnemers (en het webinar gaat door bij minimaal 8 betalende deelnemers).
 • Uiteraard is er tijdens en na de webinar ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen.
 • Het webinar wordt gegeven door transparantie- en open data-experts Lisette Kalshoven, programmamanager bij Open State Foundation, en Benjamin W. Broersma, developer bij Open State Foundation.
 • Opgeven kan tot uiterlijk 3 april 12.00 uur via dit inschrijfformulier. Je ontvangt dan een mail met bevestiging en praktische informatie.
 • Aanvullende vragen? Neem dan vooral contact op met Open State Foundation via contact@openstate.eu.

Kosten

Overheden betalen 250 euro (exclusief btw) per deelnemer aan het webinar.
Niet-ambtenaren zijn ook van harte welkom om mee te doen. Van hen wordt een donatie (klein of groot) aan Open State Foundation op prijs gesteld, maar nadrukkelijk vrijwillig.
NB. Overheidsorganisaties die interesse hebben in deze online training in eigen groepsverband: mail vooral naar contact@openstate.eu om de mogelijkheden te bespreken.

Over Open State Foundation

Open State Foundation (OSF) is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en heeft als missie het bijdragen aan een digitaal transparante overheid en daarmee een controleerbare en vitale democratie.

Open data verschaft burgers, media, bedrijfsleven en bestuurders immers een gelijke informatiepositie ten opzichte van de overheid, en maakt diezelfde overheid transparant en controleerbaar voor iedereen. Dankzij open data kunnen bovendien analyses worden gemaakt en nieuwe inzichten worden verkregen die leiden tot beter geëquipeerde besluitvorming, zowel op politiek als economisch vlak. Tegelijkertijd zijn open data de sleutel naar nieuwe, innovatieve toepassingen die de maatschappij verrijken en economische of creatieve waarde creëren.

Maar bovenal is toegang tot de data van de overheid van vitaal belang voor een gezonde en moderne democratie. Lees meer over Open State Foundation.

Gegevens

Datum:
9 april 2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie:
Site:
https://openstate.eu/nl/2020/03/webinar-denken-als-een-developer/