Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Informatiehuishouding op orde’

14 mei 2020 | 10:00 - 11:30

Binnen de proeftuin ‘informatiehuishouding op orde’ zijn vijftien overheidsorganisaties aan de slag om te bekijken welke concrete toepassingen opgesteld kunnen worden om ‘archive/open by design’ in de praktijk vorm te geven. In dit webinar wordt een toelichting gegeven op de vorderingen.

Inschrijven voor dit webinar dat plaatsvindt op donderdag 14 mei (10:00-11:30 uur) kan tot 24 uur voor aanvang via de aanmeldpagina van VNG.

Programma:

  • Niels Schelstraete geeft een toelichting op het belang van een informatiebeheerplan en doet een voorstel voor een mogelijke uitwerking en de toepasbaarheid daarvan binnen uw gemeente.
  • Sjoerd Korsuize licht toe welke rollen, taken en verantwoordelijkheden minimaal belegd moeten zijn bij diverse functionarissen om zodoende informatiehuishouding op orde te krijgen.
  • Jaap de Jonge vraagt u actief mee te denken in een door hen doorontwikkeld toetsingskader voor de informatiehuishouding binnen de gemeentelijke overheid. Hierbij komt ook de uitdaging van de praktische toepasbaarheid, waar mogelijk ondersteund door best practises aan de orde.
  • Lianne Visser neemt u mee in een een toolkit die ontwikkeld wordt voor ambtenaren die nog geen kennis opgedaan hebben van informatiebeheer en wil deze inhoudelijk bij u toetsen.
  • Lisanne Hoogendorp bespreekt met u aan de hand van de door hen ontwikkelde infographic informatiebeheer, die het effect het vakgebied op de burger, voor de behandelend ambtenaar en de organisatie toelicht.

Gegevens

Datum:
14 mei 2020
Tijd:
10:00 - 11:30
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/nieuws/week-van-grip-op-informatie

Organisator

VNG Realisatie
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/