Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Proeftuin actieve openbaarmaking’

14 mei 2020 | 11:30 - 12:30

In een gezamenlijk webinar zullen zeven sprekers de voortgang toelichten over de proeftuin ‘actieve openbaarmaking’ .

Inschrijven voor dit webinar dat plaatsvindt op donderdag 14 mei (11:30-12:30 uur) kan tot 24 uur voor aanvang via de aanmeldpagina van VNG.

Sprekers en onderwerpen

  • Kim Turk (juridisch adviseur bij de gemeente Druten-Wijchen) geeft aan de hand van ambitieniveaus advies over de fasering en welke stappen gezet moeten worden om op dat ambitieniveau te komen.
  • Tessa Huisken (juridisch medewerker bij de gemeente Hof van Twente ) geeft een definitie van de aangewezen 11 categorieën, waarvan bij gemeenten geacht wordt stukken actief openbaar te maken.
  • Dwayne van Haassen (Wob-coördinator bij de gemeente Zaanstad) zal de rol en taken van het ambassadeurschap ‘Grip op informatie/actieve openbaring’ nader toelichten.
  • Maudy Schinkel (adviseur juridische zaken bij gemeente Stichtse Vecht) gaat in op de onderlinge samenwerking van verschillende rollen tijdens het implementatieproces. Daarbij worden een aantal rollen uitgelicht worden en advies worden gegeven over die bij bepaalde rollen komen te liggen.
  • Bart Hekkert (adviseur digitale archieven bij de gemeente Amersfoort ) werkt een meetinstrument uit in de vorm van een inventarislijst om te bepalen wat een gemeente in huis heeft. In dit webinar doet hij een oproep naar de andere gemeentes om naar de inventarislijst te kijken, één categorie uit te kiezen en te testen gedurende en te retourneren als gevolg van dit webinar.
  • Dominique de Graaf(adviseur informatievoorziening bij de gemeente Amsterdam) en Sander Koops (adviseur I&A bij HLT-samen) presenteren de gezamenlijke vragenlijst opgesteld om het effect op burgers van het online toegankelijk maken van gemeentelijke stukken en impact van de Wet Open Overheid te meten opgesteld door gemeente Utrecht, gemeente Amsterdam en HLT-samen.

Gegevens

Datum:
14 mei 2020
Tijd:
11:30 - 12:30
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/nieuws/week-van-grip-op-informatie

Organisator

VNG Realisatie
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/