Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wet open overheid: Game changer voor openbaar bestuur en burger?

17 juni

| Gratis

In het voorjaar van 2022 trad na een lang wetgevingstraject eindelijk de Wet open overheid in werking. De Wet open overheid komt in de plaats van de Wet openbaarheid van bestuur en beoogt de informatieverhouding tussen overheden en burgers te moderniseren. De verwachtingen van de wet als juridisch instrument zijn hooggespannen, maar welke rol kan wetgeving eigenlijk vervullen om ook een cultuuromslag in de openbaarheidspraktijk van overheden te realiseren?

Tijdens dit congres wil Tilburg Law School professionals en onderzoekers met elkaar verbinden en vanuit verschillende expertises de impact van de Wet open overheid belichten. Dit congres combineert daartoe de juridische invalshoek van de Wet open overheid met andere perspectieven, onder meer op het terrein van bestuurskunde, informatievisualisatie en data science. Bovendien verbindt het congres inzichten uit de wetenschap met ervaringen en verwachtingen vanuit de praktijk.

Op het ochtendprogramma staat een keynote vanĀ Jonathan Gray (Engelstalig) en een gesprek met Arre Zuurmond (Nederlandstalig). Na de lunch worden er twee rondes van drie parallelle workshops georganiseerd in verschillende thematische tracks. Op de website van de conferentie is het hele programma te vinden.

Gegevens

Datum:
17 juni
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://citizenfriendlydatacommunication.nl/slotconferentie/

Organisator

Tilburg Law School

Locatie

LocHal (Tilburg)
Tilburg, + Google Maps